Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Tiedottaminen, yhteistyö ja koulutus


Projekti järjestää pari kertaa vuodessa tiedotustilaisuuksia, joissa kerrotaan hankkeen tavoitteista ja tuloksista. Tilaisuudet on suunnattu erityisesti paikallisille asukkaille ja Pohjanmaan alueella toimiville tiedotusvälineille. Hankkeesta on myös Västerbottenin museon kanssa yhteistyössä laadittu kaksikielinen esite, joka on ladattavissa tältä sivulta.

Projektin tärkeimpiä tavoitteita on vahvistaa metsäalan ja kulttuuriperinnön viranomais- ja asiantuntijayhteistyötä sekä tiedottaa aktiivisesti metsänomistajille ja paikallisille ihmisille metsien kulttuuriperinnöstä. Muinaisjäännösten suojelun kannalta tärkeää on järjestää ohjeistusta ja koulutusta metsäalan ammattilaisille sekä luoda hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja, joissa otetaan kulttuuriperintö huomioon.

Projektin pilottivuonna 2009 Metsäkeskus ja Museovirasto järjestivät tiedotus- ja koulutustilaisuuksia metsäammattilaisille. Toimintaa jatketaan hankkeen toteuttamiskaudella 2011-2013. Vuonna 2011 järjestettiin metsäammattilaisille suunnattu koulutustilaisuus Keski-Pohjanmaalla 15.6. ja metsänomistajien maastopäivä Laihialla 1.10.

Projektista ja sen tuloksista esitelmöidään kansallisissa ja kansainvälisissä tilaisuuksissa. Projekti piti esitelmät syksyllä 2011 European Association of Archaeologists -konferenssissa Oslossa, Pohjoisten alueiden metsien kulttuuriperintö -seminaarissa Rovaniemellä sekä Maakuntamuseopäivillä Vaasassa.

Ladattava esite: pdf SKAIK_Broschyr_2011 (289 KB)

Sirkka-Liisa Seppälä valvoo laikkumätästystä röykkiöharjanteella Laihialla toukokuussa 2009.
Sirkka-Liisa Seppälä valvoo laikkumätästystä röykkiöharjanteella Laihialla toukokuussa 2009. Kuva: Kaisa Lehtonen

Koulutuspäivä muinaisjäännöksistä ja metsien käsittelystä 10.9.2009. Satu Koivisto kertoo metsäalan toimihenkilöille Tuoressaaren kivikautisista asumuspainanteista.
Koulutuspäivä muinaisjäännöksistä ja metsien käsittelystä syksyllä 2009. Satu Koivisto kertoo metsäalan toimihenkilöille Tuoressaaren kivikautisista asumuspainanteista.
Kuva: Sirkka-Liisa Seppälä
 


 SivukarttaSivu päivitetty 24.2.2012
© Museovirasto