Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Seminaareja, kokouksia ja muita tapaamisia
From Postwar to Postmodern – 20th Century Built Cultural Heritage

The 6th Baltic Sea Region Cultural Heritage Forum in Kiel 28-30 September, 2016


Tervetuloa konferenssiin, jonka aiheena on 1900-luvun jälkipuolella rakennettu kulttuuriperintö ”jälleenrakennuksesta postmoderniin”. Syyskuun lopussa Saksassa Kielissä pidettävän konferenssin järjestävät Itämeren maat yhdessä.

Itämeren maiden rakennetusta ympäristöstä suurin osa on peräisin 1900-luvun jälkipuolelta. Vaikka maiden poliittiset järjestelmät, taloudelliset resurssit ja käytännön toteutustavat ovat poikenneet toisistaan, ovat tavoitteet eri yhteiskunnissa olleet samat: rakentaa asuntoja miljoonille, taata työtä, terveydenhuoltoa, koulutusta ja kulttuuria kaikille, ulottaa liikenneverkosto ja energiantuotanto koko maahan.

On aika tunnistaa ja tunnustaa näiden rakennettujen saavutusten merkitys ja arvo myös kulttuuriperintönä. Siihen tarvitaan tiedon ja kokemusten vaihtoa. Vaikka muutostahti nyky-yhteiskunnissa on kiivas ja poliittinen paine muutoksiin kova, on välttämätöntä yhdessä pysähtyä miettimään ja keskustelemaan millaisen sodan jälkeen rakennetun perinnön haluamme säilyttää. Mikä on tärkeää jokaisen maan sekä Itämeren alueen historian kannalta, mihin riittävät taloudelliset tai tiedolliset edellytykset, mitkä ovat hyviä korjaustapoja ja miten taata kestävä kehitys.

Konferenssissa puhuvat kansainvälisesti arvostetut ammattilaiset niin teoreettisista kuin käytännöllisistäkin näkökulmista.

Konferenssi pidetään Audimaxissa, Kielin yliopistossa 28.-29. syyskuuta 2016. Ekskursiot järjestetään 30. syyskuuta.

Konferenssin järjestäjiä ovat Itämeren maiden kulttuuriperintöalan organisaatiot Museovirasto, Muinsuskaitseamet, Museumsforbundet, Narodowy Instytut Dziedzictwa, Riksantikvarieämbetet sekä Kaunas University of Technology. Päävastuun käytännön järjestelyistä kantavat Saksan Archaeologisches Landesamt Schleswig-Holstein ja Ruotsin Riksantikvarieämbetet.

Linkki konferenssin verkkosivuille, ohjelmaan, ilmoittautumiseen ja muihin käytännön tietoihin.
http://www.kiel-heritage-forum-2016.eu/


 SivukarttaSivu päivitetty 26.9.2016
© Museovirasto