Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Seminaareja, kokouksia ja muita tapaamisia


 Museoalan teemapäivät 2016 - Tulevaisuus. Nyt


22.-23.9.2016 Helsingin Kulttuuritalolla.

TEEMA 2016:

Museot osallistuvat tulevaisuuden rakentamiseen, ja se työ tehdään tänään. Vaikuttava museo ei synny sattumalta, vaan se toimii aktiivisesti, ympäristöstään nousevia signaaleja herkästi tunnistaen. Seminaarissa keskustellaan muun muassa siitä, miten museot voivat lisätä vaikuttavuuttaan ja kertoa siitä.

SEURAA OHJELMAN MUOTOUTUMISTA:
Teemapäivien/Museoteema 2016:n ohjelma täydentyy kevään aikana tänne: http://www.nba.fi/fi/museoalan_kehittaminen/teemapaivat Keskustelua Teemapäivistä/Museoteemasta voi käydä FB:ssä https://www.facebook.com/groups/teema12/ tai Twitterissä aihetunnisteella #teema16.

VIIME VUODEN TEEMAPÄIVÄT:
Kiitos vielä viime vuoden Teemapäiville osallistuneille ja palautetta antaneille. Viime vuoden ”Uskalla valita” –teemapäivien esitykset on koottu tälle sivulle: http://www.nba.fi/fi/museoalan_kehittaminen/teemapaivat/kooste-2015

Tule mukaan tänäkin vuonna ideoimaan, innostumaan ja oivaltamaan yhdessä!

Toivottavat Eeva ja Tapani
Erikoisasiantuntijat Tapani Sainio 0295 33 6014
ja Eeva Teräsvirta 0295 33 6012
(sähköpostit: etunimi.sukunimi@museovirasto.fi)From Postwar to Postmodern – 20th Century Built Cultural Heritage

The 6th Baltic Sea Region Cultural Heritage Forum in Kiel 28-30 September, 2016


Tervetuloa konferenssiin, jonka aiheena on 1900-luvun jälkipuolella rakennettu kulttuuriperintö ”jälleenrakennuksesta postmoderniin”. Syyskuun lopussa Saksassa Kielissä pidettävän konferenssin järjestävät Itämeren maat yhdessä.

Itämeren maiden rakennetusta ympäristöstä suurin osa on peräisin 1900-luvun jälkipuolelta. Vaikka maiden poliittiset järjestelmät, taloudelliset resurssit ja käytännön toteutustavat ovat poikenneet toisistaan, ovat tavoitteet eri yhteiskunnissa olleet samat: rakentaa asuntoja miljoonille, taata työtä, terveydenhuoltoa, koulutusta ja kulttuuria kaikille, ulottaa liikenneverkosto ja energiantuotanto koko maahan.

On aika tunnistaa ja tunnustaa näiden rakennettujen saavutusten merkitys ja arvo myös kulttuuriperintönä. Siihen tarvitaan tiedon ja kokemusten vaihtoa. Vaikka muutostahti nyky-yhteiskunnissa on kiivas ja poliittinen paine muutoksiin kova, on välttämätöntä yhdessä pysähtyä miettimään ja keskustelemaan millaisen sodan jälkeen rakennetun perinnön haluamme säilyttää. Mikä on tärkeää jokaisen maan sekä Itämeren alueen historian kannalta, mihin riittävät taloudelliset tai tiedolliset edellytykset, mitkä ovat hyviä korjaustapoja ja miten taata kestävä kehitys.

Konferenssissa puhuvat kansainvälisesti arvostetut ammattilaiset niin teoreettisista kuin käytännöllisistäkin näkökulmista.

Konferenssi pidetään Audimaxissa, Kielin yliopistossa 28.-29. syyskuuta 2016. Ekskursiot järjestetään 30. syyskuuta.

Konferenssin järjestäjiä ovat Itämeren maiden kulttuuriperintöalan organisaatiot Museovirasto, Muinsuskaitseamet, Museumsforbundet, Narodowy Instytut Dziedzictwa, Riksantikvarieämbetet sekä Kaunas University of Technology. Päävastuun käytännön järjestelyistä kantavat Saksan Archaeologisches Landesamt Schleswig-Holstein ja Ruotsin Riksantikvarieämbetet.

Linkki konferenssin verkkosivuille, ohjelmaan, ilmoittautumiseen ja muihin käytännön tietoihin.
http://www.kiel-heritage-forum-2016.eu/


 SivukarttaSivu päivitetty 27.6.2016
© Museovirasto