Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Tamminiemen korjaus jatkuu sisällä ja puistossa


Urho Kekkosen museon Tamminiemen peruskorjauksen ja restauroinnin toinen vaihe käynnistyy helmikuussa. Ensimmäinen urakkavaihe, päärakennuksen julkisivun korjaus, valmistui viime vuonna. Toisessa vaiheessa korjataan ja konservoidaan päärakennuksen sisätilat, peruskorjataan huoltorakennus ja kunnostetaan puisto. Työt valmistuvat syksyllä 2011. Uudet tilat, ohjelmat ja palvelut ovat käytettävissä keväästä 2012 lähtien, kun museo avataan.

Pää- ja saunarakennuksen 1970-luvun asussa olevat museotilat konservoidaan. Erikoinen konservointikohde ovat lateksimaalatut seinäpinnat ja lastulevykalusteet, joiden konservoinnista ei ole vielä paljon kokemusta. Lisäksi päärakennuksessa korjataan yleisön wc-tilat ja museon henkilökunnan sosiaalitilat.

Korjattuun museoon voivat tulla myös liikuntarajoitteiset vieraat

Tamminiemen korjauksen tärkeänä tavoitteena on myös museon saavutettavuuden parantaminen. Päärakennukseen rakennetaan kevythissi ensimmäisen ja toisen kerroksen välille. Toisen sisäänkäynnin yhteyteen rakennetaan porrasnostin.  Huoltorakennuksessa toimivaa kahvilaa laajennetaan, jotta museovieraille saadaan lisää wc-tilaa ja liikuntarajoitteisille vieraille esteetön sisäänpääsy myös kahvilaan ja museokauppaan sekä esteetön wc-tila.

Myös Tamminiemen puisto kunnostetaan viihtyisämmäksi sekä museovieraille että ulkoilijoille. Puistosta joudutaan kaatamaan jonkin verran huonokuntoisia puita. Uutta kasvillisuutta istutetaan, jotta puiston henki saadaan säilymään.

Puistoalueella, kallion päällä sijaitseva tontin vanhin rakennus, 1800-luvun alussa rakennettu keltainen huvimaja konservoidaan. Konservointia tukevat pinta- ja rakennetutkimukset alkoivat viime syksynä ja jatkuvat parhaillaan. Konservointityöt suoritetaan kesällä.

Uutta katsottavaa ja ohjelmaa tarjolla keväästä 2012 lähtien

Korjattu Tamminiemi tarjoaa monipuolista ohjelmaa erilaisille kävijäryhmille.
Kun museo avataan keväällä 2012, vieraat pääsevät tutustumaan myös alakerran keittiöön. Presidentti Kekkosen eräharrastuksiin pääsee tutustumaan erikoisopastuksilla ullakkokerrokseen, johon on rakennettu ”studio” hänen harrastusvälineilleen.

Tamminiemen tiloja myös vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön

Peruskorjauksen jälkeen Tamminiemen tiloja vuokrataan museon aukioloaikojen ulkopuolella sekä yritysten ja yhteisöjen että yksityishenkilöiden juhla-, kokous- ja seminaarikäyttöön. Tamminiemen puisto soveltuu hyvin erilaisten ulkoilmatapahtumien ja konserttien järjestämispaikaksi.

Lisätietoja Tamminiemen korjauksesta ja museon toiminnan kehittämisestä antavat:
rakennuttajainsinööri Ilona Venetpalo, p. 050 430 4202,
ilona.venetpalo@nba.fi
museonhoitaja Aino-Maija Tiensuu, p. 050 428 5544, aino-maija.tiensuu@nba.fi

 

MUSEOVIRASTO / VIESTINTÄ
Viestintäpäällikkö Lea Murto-Orava, lea.murto-orava@nba.fi, puh. 040 128 6041
Viestintäassistentti Liisa Tuomikoski, liisa.tuomikoski@nba.fi, puh. 040 128 6042
PL 913, 00101 HELSINKI

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto