Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja Museovirasto vaalivat kulttuuriperintöä entistä tiiviimmässä yhteistyössä


Kuopion kulttuurihistoriallisen museon ja Museoviraston tiedote

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja Museovirasto ovat solmineet kulttuuriympäristön vaalimista koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksessa sovitaan yhteistyöstä ja työnjaosta arkeologisen kulttuuriperinnön ja rakennusperinnön tutkimuksen, inventoinnin ja suojelun sekä restauroinnin alalla. Sopimuksen myötä Kuopion kulttuurihistoriallinen museo vastaa arkeologiseen kulttuuriperintöön liittyvistä viranomaistehtävistä omalla toiminta-alueellaan Pohjois-Savossa.


Museovirasto ja maakuntamuseot ovat solmineet kulttuuriympäristön vaalimisen yhteistyösopimuksia jo 1990-luvulta lähtien. Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kanssa nyt solmittu sopimus on järjestyksessä 22. yhteistyötä raamittava asiakirja. Yhteistyösopimus astui voimaan 1.5.2011.

Kuopion kulttuurihistoriallisella museolla on pitkä kokemus toiminnasta paikallisena kulttuuriympäristön asiantuntijana. Sopimuksen myötä museo ryhtyy hoitamaan toiminta-alueellaan mm. maankäytön suunnitteluun liittyviä, arkeologista kulttuuriperintöä koskevia viranomaistehtäviä. Sopimus oli mahdollista solmia, koska Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa työskentelee päätoiminen arkeologi. Maakunnan oma asiantuntija on lähempänä asiakkaita ja pystyy toimimaan tehokkaammin ja oikea-aikaisemmin kuin Museoviraston asiantuntijat Helsingistä käsin.

Museovirasto vastaa entiseen tapaan rakennusperintöön liittyvistä viranomais- ja asiantuntijatehtävistä Pohjois-Savossa. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo on Museovirastolle edelleen tärkeä yhteistyökumppani ja paikallinen asiantuntija ja osaaja myös rakennusperintöä koskevissa asioissa.

Museoviraston uusi organisaatio, joka ottaa aikaisempaa paremmin huomioon asiantuntijaprosessit ja palvelutarpeet, astuu voimaan toukokuun alussa. Yhteistyösopimus Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kanssa ajoittuu organisaatiouudistuksen kannalta hyvin, koska se vahvistaa museon ja Museoviraston yhteistyötä Pohjois-Savossa.

Lisätietoja sopimusyhteistyöstä antavat Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa museonjohtaja Merja Heiskanen, puh. (017) 182 611, merja.helena.heiskanen@kuopio.fi  ja yli-intendentti, arkeologi Jouko Aroalho, puh. (017) 182 615, jouko.aroalho@kuopio.fi. Museon toimisto sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 23, Kuopio.

Museovirastossa lisätietoja antavat Mikko Härö, mikko.haro@nba.fi, Ulla Salmela, ulla.salmela@nba.fi, ja Timo Kantonen, timo.kantonen@nba.fi.

Lisätietoja sopimusyhteistyöstä ja voimassa olevat maakuntamuseoiden yhteistyösopimukset

 

MUSEOVIRASTO / VIESTINTÄ
Viestintäpäällikkö Lea Murto-Orava, lea.murto-orava@nba.fi, puh. 040 128 6041
Viestintäassistentti Liisa Tuomikoski, liisa.tuomikoski@nba.fi, puh. 040 128 6042
PL 913, 00101 HELSINKI

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto