Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Museovirasto korjaa taas Svartholmaa


Museovirasto tekee tänäkin vuonna korjaustöitä Svartholman merilinnoituksessa Loviisan edustalla. Korjauksia tehdään sekä restauroidun linnoituksen säilymisen turvaamiseksi että yleisöturvallisuuden parantamiseksi. Korjaukset tehdään suurimmaksi osaksi ELY-keskuksen rahoituksella.

Päälaiturin vieressä oleva rantamuuri korjataan. Muurissa ollut pullistuma on purettu ja nyt kiviä ladotaan takaisin paikalleen. Työssä käytetään hydraulista kalkkilaastia, joka hengittää ja seuraa paremmin muurin liikkeitä kuin aikaisemmin käytetyt sementtipitoiset laastit. Muurinharjan vedeneristystä parannetaan lisäämällä turvekerroksen alle bentoniittia.

Kahvilarakennuksen katto on maalattu. Kahvila-alueen edessä olevalle rantamuurille rakennetaan turvallisuussyistä kaide, jota suunnitellaan parhaillaan.

Svartholmaan tulee myös lisää varoituskylttejä ja vanhoja uusitaan. Suomen- ja ruotsinkielisiä tekstejä  täydennetään englannin- ja venäjänkielisillä teksteillä. Varoituskyltteihin lisätään myös putoamis- tai sortumavaarasta kertovia symboleita.

Svartholman eteläosassa on jouduttu sulkemaan huonokuntoisia alueita, mm. osittain sortunut etelämuuri ja päälinnan pihan portinpieli. Museovirasto korjaa suljettua rantamuuria pohjoispuolelta alkaen, mutta resurssit riittävät vain muurin alkuosan korjaamiseen. Laajemman alueen kunnostamiseen Museovirasto tarvitsisi lisärahoitusta.

Lisätietoja Svartholman korjauksista antavat Museovirastossa:
Korjausprojektin vetäjä, arkkitehti Johanna Nordman, p. 040 128 6173,
johanna.nordman@nba.fi ja Kiinteistönjohto ja rakennuttaminen -yksikön päällikkö, yli-intendentti Selja Flink, p. 040 128 6161, selja.flink@nba.fi 

 

MUSEOVIRASTO / VIESTINTÄ
Viestintäpäällikkö Lea Murto-Orava, lea.murto-orava@nba.fi, puh. 040 128 6041
Viestintäassistentti Liisa Tuomikoski, liisa.tuomikoski@nba.fi, puh. 040 128 6042
PL 913, 00101 HELSINKI
Svartholman muurien korjaus käynnissä. Kuva: Johanna Nordman, Museovirasto
Svartholman muureja korjataan.
Kuva: Johanna Nordman

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto