Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Paikkari Performance 2011 –festivaali Paikkarin torpalla 30.7.2011


Performanssi ja perinnemaisema ovat kohtisuoralla kurssilla, kun suomalaisen performanssitaiteen pioneerit ja uudet tekijät esittäytyvät yleisölle Paikkari Performance 2011 -festivaalilla. Tapahtumapaikkana on Lohjan Sammatissa sijaitseva Elias Lönnrotin lapsuudenkoti Paikkarin torppa ympäristöineen. Festivaaliin osallistuvat mm. Kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2004 vastaanottanut Helinä Hukkataival, suomalaisen ITE-taiteen guru Erkki Pirtola, anonymiteettiaan varjeleva Ryhmä Hallinkaiset, Lohjansaaren shamaani Johannes Setälä, vuoden 2005 Ars Fennica -voittaja Roi Vaara, sekä pohjoisista mytologioista ammentava Pekka Kainulainen.

Performanssia Paikkarin torpalla? Miksi?

Performanssi on useimmille suomalaisille yhä vaikeasti hahmottuva, jopa arkailua herättävä taidemuoto. Kuitenkin sen päämäärä on sama kuin taiteen yleensä: elämysten tuottaminen ja ajatusten herättäminen. Performanssiesitys on yllätyksellinen, hetkellinen, kokemuksellinen, ainutkertainen. Mitä tapahtuu, kun kulttuuritraditiota kantavaan perinnemaisemaan ilmestyy performanssi, kun pysyvyys ja hetkellisyys kohtaavat?

Paikkari Performance 2011
la 30.7. klo 12.00–17.00
Hallinkaiset, Helinä Hukkataival, Sirpa Jokinen & Pekka Nevalainen, Katri Kainulainen, Pekka Kainulainen, Erkki Pirtola, Johannes Setälä, Roi Vaara, Willem Wilhelmus.
Liput 5 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Paikkarin torppa
Torpantie 20, 09220 Sammatti
paikkarin.torppa@nba.fi, www.paikkari.fi

Tapahtuman järjestää karjalohjalainen Kulttuuriyhdistys Puu. Esiintyjätietoja ja valokuvia on osoitteessa http://www.nba.fi/fi/paikkari_tapahtumat.

Lisätietoja festivaalista antavat tapahtuman tuottaja Esa Turtiainen esa@post.com, kuraattori Pekka Kainulainen pekka@pekkakainulainen.fi ja museonhoitaja Petri Lehtonen petri.lehtonen@nba.fi, 040 128 6475.

Sirpa Jokinen ja Pekka Nevalainen.
 Lippalakki ja amiraaliperhonen.
Ääniperformanssitaiteilijat Sirpa Jokinen ja Pekka Nevalainen.


Performanssitaiteilija Katri Kainulainen.
Performanssitaiteilija Katri Kainulainen.
Performanssitaiteilija Willem Wilhelmus. Kuva: Tomasz Szrama
Performanssitaiteilija Willem Wilhelmus.
MUSEOVIRASTO / VIESTINTÄ
Viestintäpäällikkö Lea Murto-Orava, lea.murto-orava@nba.fi, puh. 040 128 6041
Viestintäassistentti Liisa Tuomikoski, liisa.tuomikoski@nba.fi, puh. 040 128 6042
PL 913, 00101 HELSINKI

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto