Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Uusi julkaisu kertoo miten Olavinlinnassa muinoin elettiin

Uusi julkaisu kertoo miten Olavinlinnassa muinoin elettiin


Museoviraston uusi julkaisu ”Muurien suojassa – elämää Olavinlinnassa” kertoo sanoin ja kuvin linnan arkiaskareista ja puolustuskäytöstä menneillä vuosisadoilla. Se liittyy Olavinlinnan uuteen ”Jos muurit osaisivat kertoa” -näyttelyyn.

Olavinlinna rakennettiin puolustuslinnaksi, ja alun perin kaikki sen rakennukset ja tilat palvelivat tätä tarkoitusta. Osaa linnasta käytettiin kuitenkin arkisiin askareisiin, kuten yöpymiseen, ruuanvalmistukseen ja kankaankudontaan. Kirja kuvaa huonekohtaisesti, miksi tila on muotoutunut nykyiseen asuunsa. Samalla tehdään virtuaalinen aikamatka Olavinlinnassa. 

Piirroskuvituksessa seikkailevat historialliset henkilöhahmot, jotka ovat eläneet tai vaikuttaneet linnassa, kuten linnanvouti Klemetti Krook ja kankuri Anna. Lisäksi julkaisussa on runsaasti valokuvia esineistä, jotka on löydetty pääosin 1960–1970-lukujen restauroinneissa.
Kirja on nelikielinen, sen tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Päivi Hakanpää ja Johanna Nordman
MUURIEN SUOJASSA – ELÄMÄÄ OLAVINLINNASSA
Museovirasto 2011, 40 s., nid., ISBN 978-951-616-222-8, 12 € (sis. alv)

Lisätietoja:
tutkija Päivi Hakanpää, p. 040 128 6234, paivi.hakanpaa@nba.fi
arkkitehti Johanna Nordman, p. 040 128 6173, johanna.nordman@nba.fi

Muurien suojassa -kirjaa myydään mm. Olavinlinnassa ja Suomen kansallismuseon museokaupassa (Mannerheimintie 34, Helsinki) sekä virtuaalikirjakauppa Granumissa.

Museoviraston julkaisuja voi tilata myös postiennakolla. Tällöin hintoihin lisätään pakkaus- ja toimituskulut. Tilaukset osoitteella Museovirasto, Julkaisutilaukset, PL 913, 00101 Helsinki, sähköposti kirjatilaus@nba.fi.

Lisätietoja Museoviraston julkaisuista.


Muurien suojassa - elämää Olavinlinnassa iso SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto