Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Suomi isännöi arkeologian alan suurinta eurooppalaista konferenssia

Suomi isännöi arkeologian alan suurinta eurooppalaista konferenssia


Arkeologit ja keskiaikatutkijat kokoontuvat Helsinkiin 29.8–1.9.2012. Eurooppalaisten arkeologien yhdistyksen (EAA) järjestämään konferenssiin odotetaan jopa yli tuhatta osanottajaa. Samassa yhteydessä Helsingissä järjestetään myös keskiaikatutkijoiden MERC-konferenssi. Kyseessä on laajin Suomessa koskaan järjestetty alan tutkijoiden tapaaminen.

Konferenssin kolmipäiväinen tieteellinen ohjelma koostuu noin 80 eri teemoja käsittelevästä sessiosta. Niissä kuullaan noin 800 puheenvuoroa. Konferenssin teemoina ovat arkeologisen aineiston tulkinta, meriarkeologia, arkeologisen perinnön hallinnointi sekä arkeologia osana tämän päivän yhteiskuntaa.

Tieteellisen ohjelman lisäksi konferenssin osanottajilla on mahdollisuus osallistua retkiin, jotka suuntautuvat Etelä-Suomen historiallisesti kiinnostaville alueille, kuten Varsinais-Suomen ja Hämeen keskiaikaisille asuinpaikoille sekä Kaakkois-Suomen linnoituksille ja sodan aikaisille kohteille.

Konferenssin tieteellinen ohjelma on suunnattu vain EAA:n jäsenille. Akkreditoituneilla tiedotusvälineiden edustajilla on kuitenkin rajoitettu mahdollisuus tulla seuraamaan konferenssia. Akkreditoitua voi konferenssin infopisteessä ja lehdistökeskuksessa, jotka toimivat Helsingin yliopiston Porthanian ala-aulassa, os. Yliopistonkatu 3.

Konferenssin järjestelyistä vastaavat Helsingin yliopisto, Museovirasto ja Suomen Muinaismuistoyhdistys ry. Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Arkeologinen Seura ry, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto.

EAA -konferenssin verkkosivut

Lisätietoja:
tutkija Esa Mikkola, Museovirasto, puh. 040 128 6261, esa.mikkola@nba.fi
professori Mika Lavento, Helsingin yliopisto, arkeologian oppiaine, puh. 191 23578, mika.lavento@helsinki.fi
EAA elukat

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto