Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museovirasto jakoi perinnelaivojen kunnostus- ja entistämisavustukset

Museovirasto jakoi perinnelaivojen kunnostus- ja entistämisavustukset


Museovirasto on myöntänyt vuoden 2012 avustuksina yhteensä 239 000 euroa käytettäväksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi luokiteltujen perinnelaivojen kunnostus- ja entistämisavustuksiin. Suurimmat avustussummat myönnettiin helsinkiläisten kaljaasi Svanhildin ja höyryjäänsärkijä Turson sekä turkulaisen matkustajalaiva Boren kunnostus- ja entistämistöihin.

Hakemuksia saapui 21 kappaletta ja avustusta myönnettiin 12 laivalle. Aluksista seitsemän on höyrylaivoja, kolme purjelaivoja ja kaksi moottorilaivoja.

Kaikki avustukset myönnettiin töihin, jotka varmistavat alusten kulkukunnon säilymisen. Tällaisia ovat mm. rungon, kansirakenteiden, höyrytekniikan ja takilan kunnostustyöt.

Myönnetyt perinnelaivojen kunnostus- ja entistämisavustukset

Lisätietoja avustuksista antaa 11.6. lähtien perinnelaiva-asiain asiantuntijalautakunnan sihteeri, erikoistutkija Hannu Matikka, puh. 040 128 6273, hannu.matikka@nba.fi

Lisätietoja perinnelaivoista: www.perinnelaivarekisteri.fi


Lehdistökuvia

Kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön, muu käyttö on kielletty. Julkaistaessa on mainittava lähde ja valokuvaajan nimi. Klikkaa kuvaa niin saat sen ladattavaksi.

Bore

Matkustajalaiva Bore.
Kuva: Hannu Matikka, Museovirasto.
Turso

Höyryjäänsärkijä Turso.
Kuva: Hannu Matikka, Museovirasto.

Turso

Höyryjäänsärkijä Turso. Kuva: Hannu Matikka, Museovirasto.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto