Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Samasta ovesta -kirja kannustaa parantamaan suojeltujen rakennusten saavutettavuutta

Samasta ovesta -kirja kannustaa parantamaan suojeltujen rakennusten saavutettavuutta


Museoviraston ja Kynnys ry:n julkaisema Samasta ovesta – Saavutettavia kulttuurihistoriallisia kohteita -kirja kertoo, miten esteettömyys on mahdollista toteuttaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa, suojellussa rakennuksessa.

Julkaisu esittelee useita hyviä käytäntöjä kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kohteen saavutettavuuden parantamiseksi. Sen esimerkit kertovat onnistuneista ratkaisuista erilaisissa kohteissa, kuten museoissa, linnoissa ja kirkoissa, sekä siitä, miten näihin ratkaisuihin on päädytty.

Yksi hyvä esimerkki saavutettavuuden parantamisesta on Jean Sibeliuksen kotimuseo Ainolaan toteutettu hissiratkaisu, jossa yhdistyvät esteetön pääsy museoon ja talon alkuperäisen arkkitehtuurin kunnioittaminen. Turun linnassa osa tiloista on saatu esteettömiksi rakennuksen kokonaisuuteen sulautuvia luiskia rakentamalla sekä piha-aluetta tasoittamalla.

Kirja on toteutettu Kynnys ry:n ja Museoviraston yhteistyönä ja sen ovat toimittaneet arkkitehdit Selja Flink ja Niina Kilpelä. Artikkeleita kirjaan ovat kirjoittaneet lukuisat museoalan asiantuntijat, suunnittelijat ja tutkijat.

Kirjahanketta ovat rahoittaneet opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen keskustoimikunta/Valtion rakennustaidetoimikunta, Senaatti-kiinteistöt ja Kirkkohallitus.


SAMASTA OVESTA – SAAVUTETTAVIA KULTTUURIHISTORIALLISIA KOHTEITA
Toimittajat Selja Flink ja Niina Kilpelä
Kynnys ry ja Museovirasto 2012, 96 s., sid., nelivärinen, ISBN 978-952-5948-03-5, 25,00 € (sis. alv)

Lisätiedot:
yli-intendentti Selja Flink, Museovirasto, selja.flink@nba.fi
arkkitehti Niina Kilpelä, Kynnys ry, niina.kilpela@kynnys.fi

Samasta ovesta -kirjaa myydään Suomen kansallismuseon museokaupassa (Mannerheimintie 34, Helsinki), virtuaalikirjakauppa Granumissa, Kynnys ry:ssä sekä Rakennustiedon kirjakaupoissa.


Museoviraston julkaisuja voi tilata myös postiennakolla. Tällöin hintoihin lisätään pakkaus- ja toimituskulut. Tilaukset osoitteella Museovirasto, Julkaisutilaukset, PL 913, 00101 Helsinki, sähköposti kirjatilaus@nba.fi.

Lisätietoja Museoviraston julkaisuista


 

Samasta ovesta

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto