Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Lähes tuhat arkeologia saapuu Helsinkiin elo-syyskuun vaihteessa

Lähes tuhat arkeologia saapuu Helsinkiin elo-syyskuun vaihteessa


Helsingissä järjestetään elo-syyskuun vaihteessa Euroopan suurin arkeologian alan konferenssi. Eurooppalaisten arkeologien yhdistyksen (EAA) konferenssiin saapuu noin tuhat arkeologia ja tieteellisiä puheenvuoroja kuullaan kolmen päivän aikana noin 800. Puheenvuorojen pääteemoja ovat kivikausi ja keskiaika.

Konferenssin tieteellisessä ohjelmassa on lähes 80 eri teemoja käsittelevää sessiota. Kivikauden osalta tärkeitä aiheita ovat elinkeinot: metsästys, kalastus, keräily sekä maanviljelyksen alku. Pohjoisten napa-alueiden kalliotaidetta käsitellään myös, samoin kuin neoliittisen kivikauden asumuksia Euraasiassa. Eurooppalaisen arkeologian aikajanan toisessa päässä keskiaikaiset kaupungit ovat keskeisessä roolissa, mutta huomiota saavat myös maaseutu ja rannikkoasutus. Esineiden valmistus ja käsityö yleensä, mm. tekstiilit, kiviesineet ja luun työstö, ovat kolmas tärkeä teema.

Linkit kunkin konferenssipäivän sessioihin löytyvät konferenssin ohjelmasta.

Konferenssin tieteellinen ohjelma on suunnattu vain EAA:n jäsenille. Akkreditoituneilla tiedotusvälineiden edustajilla on kuitenkin rajoitettu mahdollisuus tulla seuraamaan konferenssia. Akkreditoitua voi konferenssin infopisteessä ja lehdistökeskuksessa, jotka toimivat Helsingin yliopiston Porthanian ala-aulassa, os. Yliopistonkatu 3.

EAA-konferenssi 29.8.-1.9.2012 on suurin Suomessa koskaan järjestetty arkeologitapaaminen. Samassa yhteydessä järjestetään myös keskiaikatutkijoiden MERC-konferenssi. Helsinkiin odotetaan kaikkiaan yli tuhatta konferenssivierasta eri puolilta maailmaa.

Konferenssin järjestelyistä vastaavat Helsingin yliopisto, Museovirasto ja Suomen Muinaismuistoyhdistys ry. Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Arkeologinen Seura ry, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto.

EAA -konferenssin verkkosivut

Lisätietoja:
tutkija Esa Mikkola, Museovirasto, puh. 040 128 6261, esa.mikkola@nba.fi
professori Mika Lavento, Helsingin yliopisto, arkeologian oppiaine, puh. 191 23578, mika.lavento@helsinki.fi


EAA elukat

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto