Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Vrouw Mariasta Titaniciin – kaikille avoin hylkyseminaari marraskuussa

Vrouw Mariasta Titaniciin – kaikille avoin hylkyseminaari marraskuussa


Museoviraston Vrouw Maria veden alla -hanke järjestää yhdessä Suomen merimuseon kanssa 9.-10.11.2012 Kotkassa Merikeskus Vellamossa kansainvälisen seminaarin, jossa käsitellään hyvin säilyneiden hylkyjen tutkimusta ja tulevaisuutta. ”Vrouw Mariasta Titaniciin – mitä tehdä ehjille hylyille?”-seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

Seminaari käsittelee vedenalaisen kulttuuriperinnön tutkimuksen ja saavutettavuuden keinoja erityisesti hyvin säilyneiden hylkyjen näkökulmasta. Seminaarin tavoitteena on herättää kansainvälisten esimerkkien kautta keskustelua tavoista tutkia ja esitellä vedenalaista kulttuuriperintöä. Kokemuksia voidaan hyödyntää, kun hahmotellaan Vrouw Marian ja muiden erityyppisten, hyvin säilyneiden vedenalaislöytöjen tulevaisuutta. Seminaari päättää neljä vuotta kestäneen Vrouw Maria veden alla
-hankkeen ja esittelee sen lopputulokset.

Seminaarin kielet ovat suomi ja englanti. Luentoja ei tulkata. Seminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, mutta siihen tulee ilmoittautua ennakkoon 14.10.2012 mennessä verkossa osoitteessa http://www.nba.fi/fi/vrouwmariaseminaari2012/ilmoittautuminen. Kannattaa ilmoittautua pian, sillä paikkoja on rajoitetusti. Merikeskus Vellamon auditorioon mahtuu 165 vierasta.

”Vrouw Mariasta Titaniciin”-seminaariin osallistuu useita tunnettuja kansainvälisiä tutkijoita. He kertovat mm. Titanicin arkeologisista tutkimuksista ja tulevaisuudesta, mitä Egyptissä on tapahtunut Aleksandrian vedenalaisen museon suunnitelmille, millaisia suunnitelmia Ruotsilla on viimeaikaisten hylkylöytöjen suhteen, miten Alankomaat toimii eri puolilla maailmaa sijaitsevien lukuisten alankomaalaisten hylkyjen suhteen, miten Mustanmeren hylkyjä tutkitaan ja esitellään sekä miten Vrouw Mariasta on uutisoitu Venäjän mediassa ja millaisia vastaavia hylkyjä Venäjän vesiltä löytyy. 

Professori Lily Diaz Aalto-yliopistosta kertoo Vrouw Maria -virtuaalisimulaation tekemisen vaiheista. Tämä ainutlaatuinen simulaatio on nähtävissä Suomen merimuseon näyttelyssä Merikeskus Vellamossa. Seminaarilaiset pääsevät näyttelyyn alennettuun hintaan.

Lisäksi seminaari tarjoaa tuoreinta tietoa Vrouw Maria -hylyn tutkimuksista: millaista uutta tietoa on saatu Vrouw Mariasta aluksena, sen lastista ja taide-esineistä sekä sitä ympäröivästä maisemasta. Tuoreimpia tutkimuksia esittelee myös Museoviraston uusi julkaisu ”Mereen menetetyt, uudelleen löydetyt”. Lue lisää julkaisusta

Seminaarin ohjelma

Tervetuloa kuuntelemaan esitelmiä ja osallistumaan keskusteluun Itämeren hylkyjen tulevaisuudesta.

Lisätietoja seminaarin verkkosivuilta
Seminaaria koskevia kysymyksiä voi myös lähettää osoitteeseen vrouwmaria@nba.fi.

Sukeltajia Vrouw Marian hylyllä. Piirros: Tiina Miettinen
Sukeltajia Vrouw Marian hylyllä.
Piirros: Tiina Miettinen

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto