Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Kuusiston linnalle pääsee nyt myös pyörätuolilla

Kuusiston linnalle pääsee nyt myös pyörätuolilla


Museovirasto on rakennuttanut Kuusiston linnan raunioille polun, jota myöten voi kulkea myös pyörätuolilla. Esteetön polku kiertää linnan sen muureja myötäillen. Polkua pitkin pääsee myös rannan tuntumassa olevalle nuotiopaikalle, joka on myös avattu uudelleen tänä vuonna.

Saavutettavuus on yksi Museoviraston toimintaa ohjaavista periaatteista. Kuusiston linnan raunioille on jo aikaisemmin rakennettu portaita ja kaiteita liikkumisen helpottamiseksi, mutta pyörätuolilla raunioita ei ole voinut lähestyä. Nyt valmistunut polku tuo linnan nähtäville myös niille, jotka eivät pysty kulkemaan portaita.

Kuusiston linnan polku on suunniteltu yhteistyössä Turun esteettömyysasiamiehen Heikki Hauliston kanssa. Polku on kivituhkaa ja siinä on levennettyjä kohtia ohittamisen helpottamiseksi sekä katselu- ja levähdyspaikoiksi. Polkua pitkin pääsee myös tänä vuonna uudelleen avatulle nuotiopaikalle.
Polku johtaa myös vuonna 2011 valmistuneelle laiturille, mutta laiturin esteettömyystyöt valmistuvat vasta myöhemmin.

Polun korkeuserot ovat sen tasoisia, että normaalilla pyörätuolilla kulkevat saattavat tarvita avustajaa. Sähkökäyttöisellä pyörätuolilla polun pystyy kiertämään omin voimin. Tänä syksynä polun pinta voi vielä olla pehmeähkö, mutta ensi kesään mennessä kivituhkamassa on kovettunut.

Museovirasto sai vuonna 2012 Kuusiston piispanlinnan raunioiden muurien lähes 20 vuotta kestäneet korjaustyöt päätökseen.  Nyt yli 700-vuotias linna voi ottaa vierailijat vastaan entistä saavutettavampana. Jatkossa linnan turvallisuutta ja opasteita parannetaan edelleen.

Lisätietoja antavat: rakennuttaja Janne-Pekka Niininen, puh. 040 128 6177,  janne-pekka.niininen@nba.fi ja yli-intendentti Selja Flink, puh. 040 128 6161, selja.flink@nba.fi.

Polun rakentaminen
Rakennuttaja: Museovirasto / yli-intendentti Selja Flink ja rakennuttaja Janne Pekka Niininen
Antikvaarinen valvonta: Museovirasto / tutkija Antti Suna
Urakoitsija: Kaarinan Piha & rakennus Oy / Simo Kauppila

Kuusiston piispanlinnan verkkosivut
Kivituhkapolku myötäilee linnan muureja. Kuva: Antti Suna, Museovirasto

Lehdistökuvat


Kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön, muu käyttö on kielletty. Julkaistaessa on mainittava lähde ja valokuvaajan nimi. Klikkaa kuvaa niin saat sen ladattavaksi.


Kivituhkapolku myötäilee linnan muureja. Kuva: Antti Suna, Museovirasto

Kivituhkapolku myötäilee linnan muureja. Kuva: Antti Suna, Museovirasto (V118)
Polkua pitkin pääsee myös nuotiopaikalle. Kuva: Antti Suna, Museovirasto

Polkua pitkin pääsee myös nuotiopaikalle. Kuva: Antti Suna, Museovirasto (V119)
Kivituhkapolku johtaa Kuusiston linnan raunioille. Kuva: Antti Suna, Museovirasto

Museovirasto on vähitellen vuosien varrella tehnyt linnanraunioista yhä saavutettavammat. Kuva: Antti Suna, Museovirasto (V120)


 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto