Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Vrouw Maria- ja St. Mikael -hylkyjen tarina on ilmestynyt myös englanniksi

Vrouw Maria- ja St. Mikael -hylkyjen tarina on ilmestynyt myös englanniksi


Suomen merimuseo / Museovirasto julkaisi kesällä ”Mereen menetetyt, uudelleen löydetyt”-kirjan, jossa kuvataan kahden 1700-luvun kauppalaivan, Vrouw Marian ja St. Mikaelin, haaksirikkoon päättynyttä matkaa. Nyt kirja ilmestyy myös englanniksi nimellä ”Lost at Sea, Rediscovered”.

Kirjan alkuosan artikkeleissa kerrotaan laivojen viimeisestä matkasta, niiden haaksirikosta ja Pietariin matkalla olleista lasteista, jotka sisälsivät monenlaista tavaraa massatavarasta taskukelloihin ja koriste-esineisiin. Vrouw Marian lastissa mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että mukana oli myös taideteoksia, joista osa oli matkalla Katariina Suuren hoviin. Kirjan loppuosa puolestaan kertoo laivanhylkyjen tutkimuksesta, niiden vedenalaisesta maailmasta sekä uudesta 3D-virtuaalisimulaatiosta, jonka avulla jokainen Suomen merimuseon näyttelyvieras pääsee tutustumaan hylkyyn omin silmin ja korvin.

”Lost at Sea” julkistetaan Merikeskus Vellamossa Kotkassa 9.–10.11. järjestettävässä Vrouw Mariasta Titaniciin –seminaarissa, jossa kansainvälisten asiantuntijoiden lisäksi esiintyvät useimmat kirjan kirjoittajista. ”Mereen menetetyt”- ja ”Lost at Sea” -kirjat liittyvät Merikeskus Vellamossa Kotkassa esillä olevaan näyttelyyn ”Mereen menetetyt – Vrouw Marian ja St. Mikaelin tarina”, joka on avoinna 13.1.2013 asti.

LOST AT SEA, REDISCOVERED
Toimittajat Eero Ehanti, Johanna Aartomaa, Irma Lounatvuori ja Erik Tirkkonen
Museovirasto 2012, 256 s., nidottu, ISBN 978-951-616-228-0, hinta 49 € (sis. alv)

Julkaisun ovat tuottaneet Suomen merimuseo, Suomen merimuseon tuki ry ja Vrouw Maria veden alla -projekti.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
museolehtori Johanna Aartomaa, puh. 040 128 6486, johanna.aartomaa@nba.fi

Arvostelukappaleiden tilaukset:
markkinointisuunnittelija Sari Häkkinen, puh. 040 128 6043, sari.hakkinen@nba.fi

Julkaisusta kertovaan englanninkieliseen tiedotteeseen


Julkaisumyynti
Suomen merimuseon julkaisuja myydään Merikeskus Vellamon museokauppa Plootussa (Tornatorintie 99, Kotka) sekä Trafiikki-museoiden verkkokaupassa

Kaikkia Museoviraston julkaisuja myydään Suomen kansallismuseon museokaupassa (Mannerheimintie 34, Helsinki). Julkaisuja voi tilata myös postiennakolla. Tilaukset osoitteella Museovirasto, Julkaisutilaukset, PL 913, 00101 Helsinki tai sähköpostiosoitteella kirjatilaus@nba.fi. Tiedustelut: puh. 040 128 6465. Museoviraston julkaisuja myy myös virtuaalinen kirjakauppa Granum.

Tiedot kaikista Museoviraston julkaisuista
Lost at Sea

Klikkaa kuvaa, niin saat sen ladattavaksi.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto