Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Olavinlinnassa peruskorjataan keittiötä – uudistunut ravintola avaa ovensa toukokuussa

Olavinlinnassa peruskorjataan keittiötä – uudistunut ravintola avaa ovensa toukokuussa


Olavinlinnassa on käynnistynyt keittiötilojen peruskorjaus, jonka yhteydessä tilat uudistetaan niin LVI-tekniikan, keittiökalusteiden kuin kylmäsäilytystilojenkin osalta. Samanaikaisesti myös linnan ravintolatoimintaa kilpailutetaan, ja uusi ravintoloitsija pääsee aloittamaan toimintansa uudistuneissa tiloissa toukokuussa 2013.

Peruskorjattavat keittiötilat on rakennettu esilinnan pohjoissivun tykistökasarmiin 1970-luvulla.  Vaikka tiloihin on vuosikymmenten aikana tehty erilaisia parannuksia, eivät ne enää vastanneet tämän päivän vaatimuksia tilankäytön tai LVI-tekniikan osalta. Peruskorjauksen yhteydessä nämä kovassa käytössä olevat työtilat uudistetaan nykyaikaa vastaaviksi. Keittiötilojen peruskorjauksen kustannukset ovat noin 900 000 euroa.

Nyt toteutettavassa urakassa uusitaan keittiökalusteet ja mm. kylmäsäilytystilat sekä henkilökunnan sosiaalitilat. Lisäksi keittiötilojen talotekniset järjestelmät, sähköjärjestelmä sekä valaistus uusitaan. Ravintolan henkilökunnan työtä helpottamaan rakennetaan uusi tavara- ja henkilöhissi.

Rakennustyössä pyritään säilyttämään vanhoja rakennusosia mahdollisimman paljon, ja arvokkaat rakennusosat suojataan hyvin työn ajaksi. Purettavat ja peittyvät rakennusosat dokumentoidaan myöhempiä tarpeita varten.

Keittiötilojen peruskorjaus aiheuttaa luonnollisesti katkon linnan ravintolan toiminnalle. Museovirasto kilpailuttaa parhaillaan kaikkien kohteidensa, myös Olavinlinnan, kahvila- ja ravintolatoimintaa. Uudet ravintoloitsijat ovat selvillä kuluvan vuoden loppuun mennessä. Olavinlinnan uudistunut ravintola avaa ovensa toukokuussa 2013.

Olavinlinnan keittiön peruskorjaus

suunnittelija: Arkkitehtitoimisto Hanna Lyytinen Oy
pääurakoitsija: SL-Savo Oy
putkityöt: Savonlinnan LVI-palvelu
sähkötyöt: Sioma Oy
purkutyöt: Kuusakoski Oy

Lisätietoja:
- peruskorjauksesta, johtava rakennuttaja Kari Gröndahl, puh. 040 128 6165, kari.grondahl@nba.fi
- Olavinlinnan toiminnasta, intendentti Jouni Marjamäki, puh. 040 128 6344, jouni.marjamaki@nba.fi
Olavinlinnan keittiöremontti
Olavinlinnan keittiötilat olivat tulleet elinkaarensa loppupäähän. Kuva: Kari Gröndahl, Museovirasto (V12:1).

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto