Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Näyttely Kymijoen linnoitushistoriasta avautuu osana Langinkosken kehittämishanketta

Näyttely Kymijoen linnoitushistoriasta avautuu osana Langinkosken kehittämishanketta


Museovirasto, Metsähallitus, Langinkoskiseura ry, Kotkan kaupunki ja Cursor Oy ovat käynnistäneet kolme vuotta kestävän kehittämishankkeen ”Keisarillista tasoa Langinkosken matkailupalveluihin”. Osana hanketta Kotkan kirjastoon on nyt avattu Kymijoen linnoitushistoriasta kertova näyttely.

Kymijoen rikkaasta linnoitushistoriasta kertova näyttely tullaan sijoittamaan Langinkosken vanhaan kalahautomoon, jossa se on matkailijoiden nähtävänä toukokuusta 2014 alkaen. Sitä ennen näyttelyyn on kuitenkin mahdollisuus tutustua Kotkan kirjaston toisessa kerroksessa 7.–31.1.2013. Näyttely keskittyy 1700-luvun linnoitustöihin Kyminlinnassa ja Kotkan edustan merialueella sekä Kyminkartanon moninaisiin vaiheisiin. Näyttelyssä on esillä vanhoja karttoja ja piirustuksia linnoituksista sekä tietoa linnoitusten suunnittelijoista. Näyttely on toteutettu kolmella kielellä (suomi, englanti, venäjä).

”Keisarillista tasoa Langinkosken matkailupalveluihin” -kehittämishankkeen päärahoittajia ovat Kaakkois-Suomen ELY-keskus (työllisyysperusteinen investointiraha), Euroopan aluekehitysrahaston ”Vipuvoimaa EU:lta (2007–2013)” -ohjelma sekä Museovirasto. Hankkeen puitteissa rakennetaan vuosina 2012–2014 keisarillisen kalastusmajan museoasiakkaita ja alueen ulkoilijoita palveleva kahvila vanhaan vahtimestarin rakennukseen. Rakennusta kunnostetaan ja siihen rakennetaan myös uusi laajennusosa. Museoaluella parannetaan palveluita myös uusilla wc-tiloilla, esteettömillä sisäänkäynneillä sekä kunnostamalla piha-aluetta.

Työt alkoivat viime lokakuussa keisarillisen kalastusmajan peltikaton kunnostustyöllä ja jatkuvat kuluvan vuoden muiden töiden osalta. Kaikki kunnostustyöt ovat valmiit keväällä 2014 ja valmiina vastaanottamaan Langinkosken juhlavuoden vieraita.

Lisätietoja
  • Langinkosken rakentamistoimista: Museoviraston rakennuttajat Päivi Eronen, p. 040 128 6169, paivi.eronen@nba.fi ja Eija Naakka, p. 040 128 6164, eija.naakka@nba.fi.
  • Hankkeesta ja linnoitushistorianäyttelystä: Kari Taimisto, p. 040 190 2548, kari.taimisto@cursor.fi ja Arja Kokkonen, p. 040 484 6899, arja.kokkonen@kotka.fi


Kartta Langinkosken alueesta.
Kartta Langinkosken alueesta 1800-1900-lukujen vaihteesta. Kuva: Museovirasto (V128).


Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus -logoVipuvoimaa 
EUltaEuroopan aluekehitysrahastoMv logo 
fi rgb lores


 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto