Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
”Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0” -julkaisu tukee museoiden yhteen toimivuutta

”Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0” -julkaisu tukee museoiden yhteen toimivuutta


Kokoelmanhallinta on yksi museoiden ydintoiminnoista. Uudessa ”Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri” -julkaisussa perehdytään siihen, miten kokoelmatyö museoissa toimii. Julkaisu on ensisijaisesti suunnattu kokoelmahallinnan parissa työskenteleville museoammattilaisille ja tietohallinnon ammattilaisille. Kokonaisarkkitehtuuriin kootut tietovarantojen ja järjestelmien listaukset havainnollistavat, millaista tietoa museoissa on ja miten sitä hallitaan.

Kokonaisarkkitehtuurissa on paneuduttu niihin osa-alueisiin, joiden käyttöönotto edistää museoiden kokoelmahallinnan yhteen toimivuutta. Arkkitehtuurin periaatteet sopivat hyvin museoiden strategiatyön pohjaksi. Lisäksi museot voivat vapaasti hyödyntää ja soveltaa omissa arkkitehtuurikuvauksissaan kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuurin prosessikuvauksia ja erilaisten tietovarantojen listauksiin käytettyjä taulukoita.

”Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0” on laadittu osana Museo 2015 - hanketta, museoammattilaisista ja muista asiantuntujoista kootussa työryhmässä. Arkkitehtuuri on yhteenveto työryhmässä edustettujen museoiden tiedoista, ja sitä kehitetään edelleen. Jatkossa keskeistä on ottaa huomioon laajemmin museoiden erilaiset toimintamuodot, kokoelmat, omistuspohjat ja järjestelmät.

”Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0” on luettavissa Museoviraston verkkosivuilla pdf-tiedostona.

Museo 2015 -hankkeelle voi antaa palautetta arkkitehtuurista sähköpostitse osoitteeseen museo2015@nba.fi.


Lisätietoja:

Museo 2015 -hankkeen projektipäällikkö Satu Savia, puh. 040 128 6139, satu.savia@nba.fi

Kokonaisarkkitehtuurityöryhmä
JHS 179 ICT-palvelujen kehittäminen: Kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen

Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto