Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museoviraston muutto Sturenkadulle on pian loppusuoralla

Museoviraston muutto Sturenkadulle on pian loppusuoralla


Uuden naapurimme, Linnanmäen huvipuiston, mainoslausetta lainaten meillä on ilo kertoa, että Museovirasto löytyy 19.3.2013 lukien Helsingin hauskimmasta kaupunginosasta. Nervanderinkatu 13:n virastotalossa työskennelleet osastot ja yksiköt muuttavat Sturenkatu 4:ssä sijaitsevan Kulttuuritalon toimisto-osaan 4.-18. maaliskuuta.

Museoviraston kauan odottama toimitilahanke käynnistyi joulukuussa 2007, kun uudet toimitilat päätettiin sijoittaa entisen Kotitalousoppilaitoksen tiloihin Sturenkatu 2a:ssa ja Kulttuuritalon toimisto-osaan Sturenkatu 4:ssä. Molemmat rakennukset on nyt peruskorjattu ja niiden väliin maan alle on rakennettu uudet kokoelma- ja arkistotilat. Sturenkatu 2a:n peruskorjaus ja maanalainen uudisrakennus valmistuivat kaksi vuotta sitten. Museoviraston rakennusten välissä sijaitsee Kulttuuritalon konserttisaliosa. Viraston rakennuksia yhdistää niiden taakse rakennettu käytävä.

Sturenkatu 4 sisäänkäynti
Sturenkatu 4:n sisäänkäynti. Kuva: Liisa Tuomikoski, Museovirasto (V134).
Entinen Kotitalousopettajaopiston rakennus Sturenkatu 2a:ssa valmistui vuonna 1956. Sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Erik ja Elma Lindroos. Rakennus oli alkuperäisessä oppilaitoskäytössään vuoteen 2003 asti. Rakennus on suojeltu valtion omistamien rakennusten suojelusta annetun asetuksen nojalla. Kulttuuritalo on valmistunut vuonna 1957. Alvar Aallon suunnittelema rakennus on kansainvälisesti tärkeä 1950-luvun monumentti. Rakennus, jossa on toimisto-osa, kokoushuoneosa ja konserttisaliosa, rakennettiin alun perin Suomen Kommunistisen Puolueen päämajaksi. Puolueen ajauduttua konkurssiin Kulttuuritalo päätyi valtion omistukseen. Rakennus on suojeltu rakennussuojelulailla.

Museoviraston toimitilat on rakennuttanut Senaatti-kiinteistöt, joka omistaa rakennukset.

Museoviraston toimintojen sijainnit Sturenkadulla

Sturenkatu 4:


Pääjohtaja
Kulttuuriympäristön suojelu -osasto
- Ohjaus ja tuki, Länsi-Suomen kulttuuriympäristöpalvelut, Itä- ja Pohjois-Suomen kulttuuriympäristöpalvelut
Kulttuuriympäristön hoito -osasto
- Restaurointi, Hoito ja saavutettavuus, Arkeologiset kenttäpalvelut
Kehittämispalvelut
Laki- ja henkilöstöpalvelut
Talouspalvelut
Viestintä- ja markkinointipalvelut

Sturenkatu 2a:

Museoviraston kirjaamo
Arkisto- ja tietopalvelut -osasto
- Arkisto ja arkeologiset kokoelmat, Kirjasto, Kuvakokoelmat, Tiedonhallinta

Kaikkien Sturenkadulla sijaitsevien osastojen ja yksiköiden postiosoite on entinen: Museovirasto, PL 913, 00101 Helsinki. Myös henkilökunnan puhelinnumerot ovat ennallaan.

Museoviraston verkkosivut
Museoviraston henkilöhakemisto

Lisätietoja Museoviraston muutosta antaa kehittämisjohtaja Pirjo Hamari, puh. 040 128 6005, pirjo.hamari@nba.fi ja toimitilahankkeesta osastonjohtaja Ilari Kurri, puh. 040 128 6231, ilari.kurri@nba.fi
 

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto