Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Urajärven kartano ja Alikartano avaavat jälleen ovensa kesällä 2013

Urajärven kartano ja Alikartano avaavat jälleen ovensa kesällä 2013


Peruskorjattavana olleet Urajärven kartano Asikkalassa ja Alikartano Mäntsälässä avautuvat jälleen yleisölle. Museoviraston / Suomen kansallismuseon on mahdollista avata Urajärvi Asikkalan kunnan ja Alikartano Hedda Nordenskiöldin säätiön taloudellisen tuen turvin kesäksi 2013.

Urajärven kartano on von Heideman -suvun sukukartano, joka on toiminut museona jo vuodesta 1928 lähtien. Kartanon neljä vuotta kestäneessä tutkimus- ja restaurointityössä empiretyylisen päärakennuksen huoneet on konservoitu 1900-luvun alun asuun. Tuolloin von Heidemanien koti edusti viimeisimpiä eurooppalaisia muotivirtauksia. Lisäksi kartanon puistoalueelle on rakennettu kulttuuripolku, jonka opaskyltit kertovat von Heidemanien ajan ulkoilmaelämästä ja puutarhaharrastuksesta.

Alikartano tunnetaan mm. maailmankuulun tutkimusmatkailijan ja Koillisväylän löytäjän Adolf Erik Nordenskiöldin lapsuudenkotina. Vuodelta 1805 olevan päärakennuksen keskipiste on kahteen kerrokseen rakennettu sali. Vuoden 2012 peruskorjauksessa tilan päärakennuksen ja sivurakennuksen seinä- ja kattopintoja konservoitiin ja samalla tutkittiin seinistä ja lattiasta paljastuneita aikaisempia tapetti- ja maalikerroksia. Lisäksi sivurakennuksessa tehtiin hirsirungon ja lattiarakenteiden korjaustöitä.

Sekä Urajärvi että Alikartano ovat avoinna 1.6.–31.8.2013 keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–17.

Lisätietoja:
intendentti Marja Pelanne, puh. 040 128 6343, marja.pelanne@nba.fi

Urajärven kartanomuseon verkkosivut
Alikartanon verkkosivut


Alikartano

Alikartano. Kuva: Metti Lampinen, Museovirasto.

Lehdistökuvat


Kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön, muu käyttö on kielletty. Julkaistaessa on mainittava lähde ja valokuvaajan nimi. Klikkaa kuvaa niin saat sen ladattavaksi.

Urajärvi
Urajärven kartanomuseo. Kuva: Reetta De Wan, Museovirasto.
Alikartano
Alikartano. Kuva: Metti Lampinen, Museovirasto.
 

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto