Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Suomen merimuseo ehdolla vuoden 2013 eurooppalaiseksi museoksi

Suomen merimuseo ehdolla vuoden 2013 eurooppalaiseksi museoksi


The European Museum Forum on nimennyt ehdokkaat European Museum of the Year Award 2013 -kilpailussa. Ehdokkaaksi on nimetty myös Suomen merimuseo. Hakemuksia saapui 21:stä Euroopan neuvoston jäsenmaasta, ja tuomariston arviointikäyntien jälkeen ehdolle on nimetty 28 museota. Kilpailun tulos julkistetaan 18.5.2013 Tongerenissa Belgiassa pidettävässä tilaisuudessa.

Merikeskus Vellamossa Kotkassa toimiva Suomen merimuseo osallistuu kilpailuun ”Mereen menetetyt. Vrouw Marian ja St. Mikaelin tarina” -näyttelyhankkeella ja erityisesti vedenalaisen kulttuuriperinnön saavutettavuuden edistämisellä. Näyttelyyn mm. tuotettiin Museoviraston meriarkeologisen tutkimushankkeen tuloksena ja yhteistyössä Aalto-yliopiston Medialaboratorion kanssa 3D-simulaatio vuonna 1771 haaksirikkoutuneen Vrouw Marian hylystä. Hakemuksessa on haluttu tuoda esille myös suomalaista tapaa kehittää asiakaslähtöisiä museopalveluja mm. Merikeskus Vellamossa toteutetussa ”Museot hyvinvoinnin edistäjinä” -hankkeessa.

Suomen merimuseon kannalta kilpailusta tekee erityisen kiinnostavan se, että kilpakumppaneita löytyy myös samalta alalta. Riverside Museum: Scotland’s Museum of Transport and Travel Glasgowsta ja National Maritime Museum Amsterdamista ovat Merikeskus Vellamon rinnalla esimerkkejä Pohjois-Euroopassa tapahtuneesta meri- ja liikenteen alan museoiden vahvasta kehityksestä viimeisten kymmenen vuoden aikana. Suomesta kilpailussa on mukana myös Pohjois-Karjalan maakuntamuseo Carelicum.

Lisätietoja: www.europeanmuseumforum.org tai museonjohtaja Tiina Mertanen puh. 040 128 6481.

Suomen merimuseo on Museoviraston/Suomen kansallismuseon alainen kansallinen merimuseo.
Asetelmassa erilaisia Meissen astioita
St. Mikaelin lastina oli runsaasti erilaisia Meissen-astiastoja. Asetelma Mereen menetetyt -näyttelyssä. Kuva: Jani Gerkman, Suomen merimuseo

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto