Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museovirasto jakoi avustuksia perinnealusten kunnostukseen

Museovirasto jakoi avustuksia perinnealusten kunnostukseen


Museovirasto on jakanut avustukset kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi luokiteltujen laivojen ja veneiden kunnostus- ja entistämistyöhön. Avustusta myönnettiin 12 alukselle ja yhdelle perinnelaivatelakalle yhteensä 292 600 euroa. Avustussummat vaihtelevat 6000 eurosta 50 000 euroon.

Avustusta saivat neljä höyrylaivaa, neljä purjelaivaa, kaksi proomua sekä yksi moottorilaiva, moottorivene ja perinnelaivatelakka. Yleisin hanke, jota avustetaan, liittyy aluksen rungon kunnostus- ja entistämistöihin.

Avustettavien kohteiden joukossa on sekä kulkukuntoisia yksityisomistuksessa olevia että museoiden kokoelmiin kuuluvia aluksia. Museoituja aluksia, joiden kunnostusta tuetaan, ovat Alvar Aalto -säätiön omistama moottorivene Nemo Propheta in Patria, Keitele-Museon proomu Matti ja Turussa merikeskus Forumissa näytteillä oleva parkki Sigyn. Lappeenrantalaiselle Kanavansuun perinnelaivatelakalle myönnettiin avustusta telakan käytön kannalta tärkeän nostoradan kunnostukseen.

Myönnetyt perinnelaivojen kunnostus- ja entistämisavustukset

Lisätietoja avustuksista antaa perinnelaiva-asiain asiantuntijalautakunnan sihteeri, erikoistutkija Hannu Matikka, puh. 040 128 6273, hannu.matikka@nba.fi
Sigyn

Parkki Sigyn, Turku. Kuva: Museoalus Sigynin säätiö.


Lehdistökuvia

Kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön, muu käyttö on kielletty. Julkaistaessa on mainittava lähde ja valokuvaajan nimi. Klikkaa kuvaa niin saat sen ladattavaksi.

Sigyn
Parkki Sigyn, Turku. Kuva: Museoalus Sigynin säätiö.


Nemo Propheta in Patria
Nemo Propheta in Patria, Säynätsalo. Kuva: Alvar Aalto -säätiö.
 Kanavansuun telakka
Kanavansuun telakka, Lappeenranta. Kuva: Kanavansuun Perinnelaivatelakkayhdistys ry.

 Bore
Matkustajahöyrylaiva Bore, Turku. Kuva. Hannu Matikka, Museovirasto.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto