Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Rosa Liksomin Presidentti-näyttely avautuu Tamminiemessä

Rosa Liksomin Presidentti-näyttely avautuu Tamminiemessä


Café Adjuntantissa Tamminiemessä avataan 17.4. Rosa Liksomin näyttely ”Presidentti – kohtauksia presidentti Kekkosen elämästä”. Näyttelyyn on valittu teoksia, jotka kertovat tarinaa Urho Kekkosen elämästä ja toiminnasta presidenttinä.

Teoksiin on vangittu herkullisia hetkiä Suomen pitkäaikaisimman presidentin uran varrelta. Mukana ovat mm. Lapin hiihtoreissut, Neuvostoliiton Kostamus-hanke, ETYKiä unohtamatta. Tosiasioihin perustuvien tarinoiden kautta näyttely valottaa samalla oivaltavasti Suomi-neidon kehitystä idän ja lännen vellovien suhteiden välissä.

Näyttelyssä on esillä noin 50 maalausta ja posliinityötä. Se on jatkoa Rosa Liksomin vuoden 2004 Finlandia-näyttelylle, joka esitteli Suomen historian käännekohtia tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden, poliitikkojen ja merkkihenkilöiden kautta. Näyttelyn käsikirjoituksen on tehnyt vuonna 2012 edesmennyt tietokirjailija Risto Kautto. Näyttely on avoinna vuoden loppuun asti.

Kuvataiteilija ja kirjailija Rosa Liksom on koulutukseltaan antropologi. Hän on opiskellut Helsingin yliopiston lisäksi Brezhnevin ajan Neuvostoliitossa, Norjan kalatehtailla ja Kööpenhaminan Christianiassa. Kuvataiteen, romaanien ja novellikokoelmien lisäksi monipuolinen taiteilija on tehnyt sarjakuvia ja lastenkirjoja.

Lisätietoja:
Museonhoitaja Aino-Maija Kaila, puh. 040 128 6362, aino-maija.kaila@nba.fi

Rosa Liksomin verkkosivuille
Tamminiemen verkkosivuille

Lepikon torppa
Rosa Liksom: Lepikon torppa vanhan Suomen idean äärellä.

Lehdistökuvat

Nämä kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön. Muu käyttö on kielletty. Klikkaa kuvaa, niin saat sen ladattavaksi.

Lepikon torppa
Rosa Liksom: Lepikon torppa vanhan Suomen idean äärellä.
Seurasaaressa
Rosa Liksom: Seurasaaressa lenkillä.
Vierailu Neuvostoliittoon
Rosa Liksom: Epäviralliset ja viralliset vierailut Neuvostoliittoon jatkuvat.

Me asumme täällä
Rosa Liksom: Me asumme täällä, Kostamus 1974.
Valtiovierailu
Rosa Liksom: Presidentin valtiovierailu USA:han. Poseeraus valokuvaajille John F. Kennedyn ja Jackie Kennedyn sekä Sylvi Kekkosen seurassa.


Rosa Liksom
Rosa Liksom. Kuva: Pekka Mustonen.
Tamminiemi mereltä
Tamminiemi. Kuva: Voitto Niemelä/leuku.fi 

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto