Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museovirasto jakoi avustuksia museoiden innovatiivisille hankkeille

Museovirasto jakoi avustuksia museoiden innovatiivisille hankkeille


Museovirasto on jakanut harkinnanvaraiset valtionavustukset museoiden innovatiivisille hankkeille. Avustuksia myönnettiin 38 museon tai museoiden yhteenliittymän hankkeelle yhteensä 647 000 euroa. Avustuksilla pyritään vahvistamaan museoiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta tukemalla innovatiivisia toimintamuotoja sekä museon ja toimintaympäristön välistä vuoropuhelua ja verkostoitumista, sekä suuntaamalla kehittämistoimia yhteiskunnallisesti merkittäviin painopisteisiin.

Vuonna 2013 avustukset kohdennettiin erityisesti kehittämishankkeille, jotka edistävät kulttuurista moninaisuutta, moniarvoisuutta ja hyvinvointia sekä ehkäisevät syrjäytymistä. Avustuksilla tuettiin myös luovaa sisällöntuotantoa ja tuotteistamista, asiakaslähtöisten palvelujen suunnittelua sekä lasten ja nuorten kulttuurisen lukutaidon ja kulttuurimyönteisen arvopohjan vahvistamista.

Lisätietoja tuetuista hankkeista saa parhaiten avustuksen saaneesta museosta.

Luettelo avustuksen saajista

Lisätietoa museoiden innovatiivisten hankkeiden avustamisesta yleensä antaa kehittämisjohtaja Pirjo Hamari, pirjo.hamari@nba.fi, puh. 040 128 6005.
Siida. Ulkomuseo Nyt!
Saamelaismuseo Siida sai avustusta Ulkomuseo Nyt! -projektiin, jonka tavoitteena on tuoda perinteinen ulkomuseo tähän päivään ja yleisön saavutettavaksi. Kuva: Saamelaismuseo Siida

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto