Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
30-vuotisjuhlaansa viettävä Alikartano avautuu yleisölle

30-vuotisjuhlaansa viettävä Alikartano avautuu yleisölle


Alikartanon museo Mäntsälässä avautuu kesäkuun alussa jälleen yleisölle peruskorjauksen jälkeen. Korjaustöiden aikana kartanon sivurakennuksen, Alipytingin hirsirunkoa ja lattiarakenteita uusittiin. Lisäksi päärakennuksen seinämateriaaleja tutkittiin ja konservoitiin.

Alikartanossa vietetään myös juhlavuotta, sillä kartano on toiminut museona 30 vuoden ajan. Tänä kesänä museo on avoinna 1.6. - 31.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17 (suljettu juhannusaattona ja juhannuspäivänä). Opastettuja kierroksia museossa järjestetään sunnuntaisin klo 13. Alipytinkiin on avattu kahvila Hedda Noora, joka palvelee asiakkaita museon aukioloaikoina.

Alikartano tunnetaan erityisesti maailmankuulun tutkimusmatkailijan ja Koillisväylän ensimmäisen purjehtijan Adolf Erik Nordenskiöldin lapsuudenkotina. 1800-luvun alun arkkitehtuurin ja interiöörien lisäksi kartanossa esitellään Nordenskiöldien tieteellisiä saavutuksia ja harrastuksia. A. E. Nordenskiöld on  tänä vuonna ajankohtainen myös siksi, että hänen tutkimusmatkoistaan kertova näyttely ”Avartuva maailma – Kartta-aarteita A. E. Nordenskiöldin kokoelmasta” on esillä Suomen kansallismuseossa 27.10.2013 saakka.

Lisätietoja:
3.6. alkaen intendentti Marja Pelanne, puh. 040 128 6343, marja.pelanne@nba.fi


Lehdistökuvat

Nämä kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön. Muu käyttö on kielletty. Klikkaa kuvaa, niin saat sen ladattavaksi.

Alikartanon förmaaki
Alikartanon förmaaki. Kuva: Markku Haverinen, Museovirasto.

Förmaaki
Förmaaki. Kuva: Markku Haverinen, Museovirasto.
Alikartanon sali
Sali. Kuva: Markku Haverinen, Museovirasto.


6metti lampinen08
Alikartanon päärakennus. Kuva: Metti Lampinen, Museovirasto.
 Purolaakso
Alikartanon viereisessä purolaaksossa kiertää historia- ja luontopolku. Kuva: Satu Frondelius, Museovirasto.
 

Alikartanon sali
Alikartanon sali. Kuva: Markku Haverinen, Museovirasto.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto