Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Olavinlinnan keittiön peruskorjaus valmis – uusi ravintoloitsija on aloittanut

Olavinlinnan keittiön peruskorjaus valmis – uusi ravintoloitsija on aloittanut


Olavinlinnan ravintola Linnatupa on avannut kesäkuun alussa ovensa yleisölle keittiötilojen peruskorjauksen jälkeen. Linnan uutena ravintoloitsijana toimii Osuuskauppa Suur-Savo, joka vastaa Linnatuvan lisäksi myös Olavinlinnan tilavuokrauksista sekä Savonlinnan Oopperajuhlien tarjoiluista.

Olavinlinnan keittiötilat rakennettiin esilinnan pohjoissivun tykistökasarmiin 1970-luvulla. Museovirasto käynnisti viime vuoden syksyllä tilojen peruskorjauksen, koska ne eivät enää vastanneet tämän päivän vaatimuksia. Peruskorjauksessa, jonka kustannukset olivat noin 900 000 euroa, vanhat keittiötilat, pintarakenteet, keittiökoneet ja kylmäsäilytystilat uusittiin lähes täysin. Myös keittiötilojen talotekniset järjestelmät, sähköjärjestelmä sekä valaistus on uusittu. Ravintolan henkilökunnan työtä helpottamaan rakennettiin uusi tavara- ja henkilöhissi.

Myös Olavinlinnan ravintolatoiminta kilpailutettiin vuoden vaihteessa ja toiminnasta huolehtii nyt Osuuskauppa Suur-Savo. Se vastaa myös linnan tilavuokrauksista tarjoiluineen sekä Savonlinnan Oopperajuhlien tarjoilusta.

Olavinlinnassa on runsaasti erikokoisia, esimerkiksi kokous- ja juhlakäyttöön soveltuvia tiloja, joita vuokrataan yrityksille ja yksityisille. Myös oopperan 2200-paikkainen katsomo on vuokrattavissa oopperajuhlien jälkeen.

Yksityistilaisuuksien järjestämiseen liittyvää asiakaspalvelua on parannettu siirtymällä ns. yhden luukun periaatteeseen. Nyt asiakas voi varata tilan, tarjoilut ja muut oheispalvelut yhdestä numerosta Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelusta.

Ravintola Linnatupa on avoinna yleisölle päivittäin 31.8.2013 saakka. Ravintolaan voi pistäytyä lounaalle tai kahville myös ilman linnan pääsylippua. Linnan yleisötapahtumien aikaan ravintolassa on tarjolla myös tapahtuman teemaan liittyviä historiallisia antimia.

Lisätietoja Olavinlinnasta ja sen toiminnasta
Intendentti Jouni Marjamäki, puh. 040 128 6344, jouni.marjamaki@nba.fi

Lisätietoja Olavinlinnan ravintolapalveluista

Lisätietoja Osuuskauppa Suur-Savon ravintolatoiminnasta
Matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi, puh. 0400 942 141, kai.nurmi@sok.fi
Olavinlinnan ravintolapäällikkö Tuomas Pääkkönen, puh. 044 791 3608, tuomas.paakkonen@sok.fi
Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelu/tilavaraukset, puh. 015 20 201, sales.suur-savo@sok.fi
Olavinlinnan ravintola
Olavinlinnan ravintolaan voi pistäytyä lounaalle tai kahville myös ilman linnan pääsylippua. Kuva: Tuomas Vuo, Museovirasto (V12:4)

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto