Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Linnapäivä herättää eloon Olavinlinnan historian

Linnapäivä herättää eloon Olavinlinnan historian


Olavinlinnassa vietetään Linnapäivää lauantaina 24.8. Päivä elävöittää Olavinlinnan historiaa ja tarjoaa kaikille kiinnostuneille monipuolisia linnan historiaan ja tarinoihin kietoutuvia elämyksiä. Historialliset hahmot johdattavat yleisön kello 10 Savonlinnan kauppatorilta Olavinlinnaan, jossa ohjelma alkaa kello 11 ja päättyy kello 16. 

Linnapäivä sisältää tietoa linnan menneisyydestä, musiikkia, käsityöläisten torin ja paljon muuta. Linnan tarinoihin ja historiaan pohjautuvilla opastetuilla erikoiskierroksilla osallistujat pääsevät kurkistamaan myös tavallisesti yleisöltä suljettuihin tiloihin. Lasten linnakierros tarjoaa retken linnan tarinoihin, aarteenetsintää ja käsinukketyöpajan. Mukana tapahtumassa ovat myös pässit Hercules ja Heikki. Ravintola Linnantuvassa on tarjolla lounasta keskiaikaiseen tyyliin.

Linnapäivän ohjelma

Linnapäivään voi osallistua Olavinlinnan pääsymaksulla. Alle 7-vuotiaat ja historialliseen asuun pukeutuneet pääsevät sisään ilmaiseksi.

Linnanväkeä eli linnanrouva, linnanneito ja renkipoika ovat tavattavissa jo Linnapäivän ennakkomarkkinointitilaisuudessa Savonlinnan kauppatorilla lauantaina 17.8. kello 12-14. 

Linnapäivä on osa suomalais-venäläistä kulttuurimatkailua ja linnayhteistyötä kehittävää hanketta


Linnapäivä on yleisötapahtumakonsepti, jota kehitetään suomalais-venäläisessä Linnasta linnaan -hankkeessa. Linnapäivissä esitellään hankkeessa kehitettyjä uusia linna-aiheisia palveluita ja tuotteita. Olavinlinnan museokaupassa ja Linnapäivän käsityöläisten torilla on myynnissä hankkeessa mukana olevien yrittäjien kehittämiä museokauppatuotteita.

Linnapäivä järjestetään myös muissa hankkeessa mukana olevissa linnoituksissa. Lappeenrannassa Linnapäivää vietettiin 10.8. Linnoituksen yö -tapahtuman yhteydessä. Pähkinälinnassa tapahtuma on 7.9. Venäjällä tapahtuma on jo aikaisemmin kesällä järjestetty Viipurin linnassa, Käkisalmen linnassa, Ivangorodissa, Kapriossa ja Vanhassa Laatokassa.

Linnasta linnaan on suomalais-venäläinen yhteistyöhanke, jossa kehitetään kulttuurimatkailua ja linnayhteistyötä. Hanke tukee yhteisen kulttuuriperinnön ja alueellisen identiteetin säilyttämistä. Linnoja ja linnoituksia pyritään elävöittämään entistä kiinnostavammiksi matkailukohteiksi ja samalla rakentamaan uutta yritystoimintaa luovien alojen ja yritysten verkoston avulla.

Reilut kaksi vuotta käynnissä ollut hanke edistää paikallista, alueellista ja kansainvälistä yhteistyötä. Hankkeessa on mukana viisi suomalaista ja kuusi venäläistä linnaa ja linnoitusta. Sen suomalaiset kohteet ovat Haminan linnoitus, Kyminlinna, Lappeenrannan linnoitus, Olavinlinna ja Utin linnake.

Linnasta linnaan -hankkeen hankepartnereita ovat Itä-Suomen yliopisto, Museovirasto / Suomen kansallismuseo, Lappeenrannan kaupunki, Leningradin alueen kulttuurikomitean museotoimi ja Pietarin kaupungin historiallinen museo. Hanke rahoitetaan Euroopan naapuruus- ja kumppanuusinstrumentista ja se päättyy keväällä 2014.

Lisätietoja:
Linnasta linnaan -hankkeen projektisuunnittelija Satu Juoperi, Museovirasto, puh. 040 128 6348, satu.juoperi@nba.fi
Olavinlinnan tapahtumatuottaja Anne Paulasuo, Museovirasto, puh. 040 128 63 45, anne.paulasuo@nba.fi

www.olavinlinna.fi
www.facebook.com/olavinlinna
www.vk.com/olavinlinna
Kuva 2
Olavinlinnassa järjestettiin viime vuonnakin Linnapäivä ja tapahtuma oli hyvin suosittu. Kuva: Pekka Ranta

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto