Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Suomi toimii Itämeren maiden kulttuuriperintöyhteistyön puheenjohtajana 2013-2014

Suomi toimii Itämeren maiden kulttuuriperintöyhteistyön puheenjohtajana 2013-2014


Monitoring ryhmän raportti 6Itämeren maiden (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Puola, Viro, Latvia, Liettua ja Venäjä) kulttuuriministeriöt perustivat vuonna 1997 seurantaryhmän (Monitoring Group on Cultural Heritage in the Baltic Sea States) edistämään Itämeren maiden kulttuuriperintöalan yhteistyötä. Suomi on ottanut vastaan vuoden kestävän seurantaryhmän puheenjohtajuuden heinäkuun 2013 alusta alkaen.

Ryhmän puheenjohtajana toimii Suomen merimuseon museonjohtaja Tiina Mertanen Museovirastosta ja ryhmän toinen suomalaisjäsen on yli-intendentti Ulla Salmela Museoviraston Kulttuuriympäristön suojelu -osastolta.

Seurantaryhmä vaihtaa kokemuksia ajankohtaisista asioista sekä luo ja vahvistaa hyviä käytäntöjä. Se edistää alan verkostoitumista ja lisää kulttuuriperintöalan näkyvyyttä sekä kansallisesti että koko Itämeren alueella. Seurantaryhmässä on kustakin maasta yhdestä kolmeen jäsentä, jotka edustavat museo- ja kulttuuriympäristöalaa.

Monitoring Group on mainittu Itämeristrategian uudessa toimintaohjelmassa ja ryhmä aloittaa mm. kulttuuriperintöyhteistyön uuden strategian valmistelun vuosille 2014-2019. Tallinnassa järjestetään 18.-20.9. järjestyksessä viides Baltic Sea Region Cultural Heritage Forum ”The Changing Coastal and Maritime Culture” ja seuraavaa foorumia suunnitellaan Saksan Kieliin teemalla 1900-luvun kulttuuriperintö.

Lisätietoja:
Ensisijaisesti MG Consultant Marianne Lehtimäki puh. +358 44 275 7770, marianne.lehtimaki@heritage.lt
Museonjohtaja Tiina Mertanen puh. 040 128 6481, tiina.mertanen@nba.fi

Kulttuuriperintöyhteistyön seurantaryhmän verkkosivut

Seurantaryhmän viimeisin raportti kertoo ryhmän toiminnasta vuosina 2009-2011

Tallinnan kulttuuriperintöfoorumin ohjelma


 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto