Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Kuvat Linnassa -näyttely vie matkalle Hämeenlinnan historiaan

Kuvat Linnassa -näyttely vie matkalle Hämeenlinnan historiaan


Hämeen linnassa 21.9. avautuva ”Kuvat Linnassa” -valokuvanäyttely esittelee Hämeenlinnan kaupunkia ja sen asukkaiden elämää. Historiallisten valokuvien välityksellä näyttelyvieras voi tutustua Linnanniemen alueeseen, vaellella Kaupunginpuistossa ja eläytyä vanhan kaupunkikeskustan elämänmenoon.

Näyttely rakentuu valokuvien rinnastuksille, joissa katsojille avataan kuvien sisäisiä merkityksiä ja tarjotaan uusia näkökulmia rinnakkaisten kuvien yhtäläisyyksiin ja eroavuuksiin. Näyttelykokonaisuutta jäsentävät tarinalliset teemat, jotka nostavat esiin Linnanniemen alueen kulttuurimaisemaa sekä menneen ajan ja vanhojen valokuvien salaperäistä henkeä.

Historiallisen museon kokoelmista näyttelyyn valituilla mustavalkoisilla valokuvilla on kuvauksellisten ansioiden lisäksi myös dokumenttiarvoa: ne kuvaavat niin historian taitekohtia kuin kulttuuriympäristön muutosprosesseja. Yksi näyttelyn varhaisista teoksista on ruotsalaisen Gustaf A. Ahlborgin jylhää Hämeen linnaa esittävä valokuva vuodelta 1869. Toisenlaiseen tunnelmaan katsojan kuljettaa 1920-luvun tilannekuva Hämeenlinnan kauppatorille kokoontuneista pojista pienoislippuineen.
Pojat torilla
Pojat pienoislippuineen Hämeenlinnan torilla, 1920-luku. Kuva: Hämeenlinnan kaupungin historiallisen museon kokoelmat.
”Kuvat Linnassa – valokuvia Hämeenlinnan historiallisen museon kokoelmista” -näyttely on avoinna Hämeen linnnassa 21.9.2013 – 31.5.2014. Näyttelyn on tuottanut Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo.

Lisätietoja
näyttelystä:
tutkija Ulla Nieminen, Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo, puh. (03) 621 2739, ulla.nieminen@hameenlinna.fi
Hämeen linnan toiminnasta: intendentti Jouni Marjamäki, Suomen kansallismuseo, puh. 040 128 6344, jouni.marjamaki@nba.fi
Hämeen linnan verkkosivut


 

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto