Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Nimityksiä Museovirastossa / Suomen kansallismuseossa

Nimityksiä Museovirastossa / Suomen kansallismuseossa


Suomen kansallismuseon kokoelmajohtajan virkaan on 1.10.2013 lukien nimitetty FT Eija-Maija Kotilainen ja museopalvelujohtajan virkaan FT Elina Anttila. Tehtävät on täytetty viiden vuoden määräajaksi ja tehtävät ovat uusia. Ne liittyvät vuonna 2013 toteutettavaan kehittämishankkeeseen, jossa Suomen kansallismuseon organisaatiorakenteita päivitetään toiminnan tehostamiseksi ja strategiseksi suuntaamiseksi. Sekä kokoelmajohtaja että museopalvelujohtaja työskentelevät tiiviissä yhteistyössä Suomen kansallismuseon ylijohtajan Helena Edgrenin kanssa.

Suomen kansallismuseon strategia ja toiminta-ajatus linkittyvät Museoviraston strategiaan. Kehittämishankkeessa museon strategiaa on arvioitu uudelleen ja syvennetty sekä museopalveluiden että kokoelmatoiminnan näkökulmasta. Museon tavoitteet ja painopisteet linjataan vastaamaan toimintaympäristön muutoksia. Yhteinen strategiatyö ja organisaation kehittäminen koskevat kaikkia Suomen kansallismuseoon kuuluvia museoita ja linnoja. Kehittämistyöhön on osallistunut ja osallistuu koko henkilökunta.

Kokoelmajohtaja vastaa Suomen kansallismuseon kokoelmien hallinnan, kartunnan, säilyttämisen ja konservoinnin sekä kokoelmiin liittyvän tutkimuksen ja tiedontuottamisen strategian mukaisesta johtamisesta, organisoimisesta ja kehittämisestä. Museopalvelujohtaja vastaa näyttely-, ohjelma- ja opetustuotannon sekä kävijäpalveluiden strategian mukaisesta johtamisesta, organisoimisesta ja kehittämisestä Suomen kansallismuseoon kuuluvissa museoissa ja linnoissa.

Lisätietoja:
Ylijohtaja Helena Edgren, helena.edgren@nba.fi, puh. 040 128 6331
Kokoelmajohtaja Eija-Maija Kotilainen, eija-maija.kotilainen@nba.fi, puh. 040 128 6431
Museopalvelujohtaja Elina Anttila, elina.anttila@nba.fi, puh. 040 128 6131
Anttila Kotilainen 1
Kuvassa oikealla kokoelmajohtaja Eija-Maija Kotilainen ja vasemmalla museopalvelujohtaja Elina Anttila. Kuva: Museovirasto

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto