Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Uudistunut Museovirasto restauroi -verkkosivusto on avattu

Uudistunut Museovirasto restauroi -verkkosivusto on avattu


Museovirasto restauroi -verkkosivusto (http://museovirastorestauroi.nba.fi/) esittelee kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, joissa Museovirasto on parin viime vuosikymmenen aikana toteuttanut restaurointihankkeita. Muutama vuosi sitten perustetun sivuston tekstit ja kuvat on nyt päivitetty ja sivusto on saanut myös uuden visuaalisen ilmeen.

Museovirasto restauroi -sivusto kertoo restaurointihankkeiden vaiheista ja menetelmistä, kun kohteena on esimerkiksi linnoitus tai teollisuuskiinteistö. Samalla sivusto esittelee suomalaisen kulttuuriperinnön monimuotoisuutta linnoista museorakennuksiin ja kirkoista Kainuun vesimyllyihin.

Museoviraston restaurointihankkeiden kohteet valikoituvat kulttuurihistoriallisen merkittävyyden sekä saatavissa olevan rahoituksen perusteella. Viime vuosien aikana virasto on keskittynyt pääsääntöisesti omassa hallinnassaan olevien kiinteistöjen restaurointiin. Niistä erityisasemassa on Seurasaaren ulkomuseo, jonka 90 museorakennusta vaativat jatkuvaa kunnostusta.

Hankkeissaan Museovirasto on kehittänyt aktiivisesti restauroinnin eri menetelmiä. Tätä kehitystyötä on tehty yhteistyössä alan oppilaitosten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Yhteistyö on myös avannut uudenlaisia mahdollisuuksia rakennusmateriaalien, restaurointimenetelmien ja työtapojen kehittämiseen.

Lisätietoja Museoviraston restaurointihankkeista ja sivustosta: osastonjohtaja Ilari Kurri, puh. 040 128 6231, ilari.kurri@nba.fi

Museovirasto restauroi -sivustolle


Museovirasto restauroi kansi

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto