Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museokauppamyyjäiset valtaavat Olavinlinnan lauantaina 9.11.

Museokauppamyyjäiset valtaavat Olavinlinnan lauantaina 9.11.


Suomalaiset ja venäläiset museokaupat ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan Olavinlinnassa lauantaina 9.11. klo 10–16. Samalla esitellään Suomen ja lähialueiden kulttuurihistoriallisia museoita ja muita kulttuurimatkailukohteita.

Yleisöllä on vapaa pääsy Olavinlinnan myyjäisiin. Linnassa järjestetään päivän aikana myös maksullisia opastettuja kierroksia tasatunnein. Lisäksi ravintola Linnantuvassa on tarjolla kotiruokalounas.

Myyjäisiä edeltävänä päivänä, perjantaina 8.11. museokaupan ammattilaiset kokoontuvat Savonlinnasaliin seminaariin, jonka teemana on suomalais-venäläinen museokauppa. Seminaarissa kuullaan niin venäläisten kuin suomalaistenkin museoiden näkemyksiä museokaupan tuotteistamisesta sekä sen merkityksestä museolle.

Museokauppaseminaareja ja -myyjäisiä on järjestetty Suomen kansallismuseon tiloissa Helsingissä jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta nyt tapahtuma levittäytyy ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Seminaarin ja myyjäiset järjestää tänä vuonna suomalais-venäläinen Linnasta linnaan -kulttuurimatkailuhanke, jossa muun muassa Olavinlinna on mukana.

Lisätietoja:
projektisuunnittelija Satu Juoperi, Linnasta linnaan -hanke, puh. 040 128 6348, satu.juoperi@nba.fi

Olavinlinnan verkkosivut
Lahtisen vahavalimon pässisaippua
Lahtisen vahavalimon saippuaan on kuvattu Olavinlinnan tunnuseläin, musta pässi. Kuva: Museovirasto.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto