Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Valoa pimeyteen – hyvinvointia museossa: ilmaisviikko Merikeskus Vellamossa Kotkassa

Valoa pimeyteen – hyvinvointia museossa: ilmaisviikko Merikeskus Vellamossa Kotkassa


Kulttuurin hyvää tekevästä vaikutuksesta ihmisen henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin puhutaan ja kirjoitetaan paljon. Ja syystä. Tutkimusten perusteella voidaan kiistatta sanoa, että kulttuuripalveluja käyttävä ja kulttuurista nauttiva ihminen voi paremmin ja elää pitempään. Merikeskus Vellamo haluaa kantaa kortensa kekoon kansalaisten hyvinvoinnin puolesta ja suoda kaikille mahdollisuuden tutustua museoiden näyttelyihin. Niinpä Vellamon viisivuotisen historian ensimmäinen ilmaisviikko tuo valoa syksyn pimeyteen tiistaista sunnuntaihin 19.-24.11.2013.

Kaikilla on vapaa pääsy Merikeskus Vellamoon koko viikon ajan ja kaikki oheisohjelmakin on maksutonta. Nyt jos koskaan kannattaa koota yhteen koko perhe, isovanhemmat, muut sukulaiset ja ystävät ja lähteä tutustumaan Vellamon antiin.
Virkamieslehmä majakassa
Monien tarinoiden majakka Saareen-näyttelyssä Suomen merimuseossa Merikeskus Vellamossa. Kuva: Johanna Aartomaa, Suomen merimuseo
Meneillään on varsinainen muksujen supersyksy, sillä Vellamon vaihtuvat näyttelyt Saareen ja Arjen aakkoset ottavat lapsivieraat aivan erityisesti huomioon. Päänäyttelyistäkin löytyy paljon lapsille sopivaa tekemistä, mutta myös aikuisille suunnattuja teemoja ja sisältöjä. Suomen merimuseo ja Kymenlaakson museo kertovat kiehtovia tarinoita Suomen merenkulun sekä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta ja nykypäivästä.

Näyttelytarjonnan lisäksi ilmaisviikolla tapahtuu paljon muutakin:

Tiistai 19.11.-perjantai 22.11. klo 15
Hissillä backstagelle.
Pieni kierros Vellamon taustatiloihin. Matkustetaan suurella hissillä puutyöverstaaseen ja pakastimeen. Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä. Kesto noin 30 minuuttia. Maksuton.

Keskiviikko 20.11. klo 16-18
Non stop -postikorttipaja
Suomen merimuseon työpajassa askarrellaan veneaiheinen postikortti. Pistäydy oman aikataulusi mukaan. Ikäsuositus 4+, nuorimmilla on hyvä olla aikuinen apuna. Paja liittyy Vellamossa esillä olevaan Saareen-näyttelyyn. Maksuton.

Lauantai 23.11. ja sunnuntai 24.11. klo 12 & 15
Lasten teemaopastus Saareen-näyttelyyn Onnimanni-palkinnon saanut Saareen on elämyksellinen taideseikkailu, joka pohjautuu suomalaisten kirjailijoiden meri- ja saaritarinoihin. Suositusikä 5-12 vuotta. Kesto noin 40 minuuttia. Maksuton.

Sunnuntai 24.11. klo 13 & 14
Musiikillinen teatterimatka lapsille Saareen-näyttelyssä Näyttelijät Pia Lunkka ja Thomas Pryke sekä Bandboxin muusikot Juho Roslakka ja Teemu Seppälä vievät yleisön hulvattomalle retkelle. Sallittu myös aikuisille. Kesto noin 30 minuuttia. Maksuton.

Koko viikon ajan
Kaffia ja pullaa! Ravintola Laakongissa kahvi/mehu ja Kutsetin pulla (muualla Suomessa tähtipullanakin tunnettu) 2 €.

Tervetuloa voimaannuttavien elämysten äärelle.

Lue lisää Saareen-näyttelystä
Lue lisää Arjen aakkoset -näyttelystä

MERIKESKUS VELLAMO
Suomen merimuseo
Kymenlaakson museo

Tornatorintie 99, 48100 Kotka
040 350 0497, info@merikeskusvellamo.fi
www.merikeskusvellamo.fi, www.facebook.com/merikeskusvellamo

Avoinna ti, to-su 11-18, ke 11-20, ma suljettu Pääsymaksut 8/6/0 €, alle 18-vuotiaat aina maksutta

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto