Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museoviraston kulttuuriympäristöaineistoja verkkoon

Museoviraston kulttuuriympäristöaineistoja verkkoon


Museoviraston arkistossa digitoidaan kulttuuriympäristöä koskevaa aineistoa. Tähän mennessä on digitoitu yhteensä yli 8500 raporttia, joista valtaosa liittyy arkeologisiin tutkimuksiin. Valmis aineisto on liitetty heti digitoinnin jälkeen Kulttuuriympäristön rekisteriportaalin (http://kulttuuriymparisto.nba.fi) Kulttuuriympäristön tutkimusraportit -tietokantaan, jossa aineisto on kaikkien halukkaiden käytettävissä.

Digitointiprojektin tavoitteena on lisätä arkistoaineistojen saatavuutta ja käytettävyyttä Museoviraston sisäisille ja ulkoisille asiakkaille. Vuoden 2013 pyrkimyksenä on digitoida arkistossa olevat arkeologiset inventointi-, kaivaus- ja tarkastuskertomukset. Arkeologisten tutkimusraporttien lisäksi on syksyllä aloitettu myös rakennettuun ympäristöön liittyvien tutkimusraporttien kuten rakennushistoriaselvitysten ja inventointiraporttien digitointi.

Museoviraston arkistoaineistojen digitointiprojekti alkoi 1.7.2013 ja kestää vuoden 2013 loppuun saakka. Arkistoaineiston digitointiin on saatu rahoitusta myös ensi vuoden puolelle. Vuoden 2014 digitointiprojekti on kestoltaan puoli vuotta ja sen painopistealueena on rakennettuun ympäristöön liittyvät tutkimusraportit ja hallinnollinen aineisto, esimerkiksi Museoviraston lausunnot. Myös arkeologiaan liittyvien arkistoaineistojen digitointia jatketaan mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja antavat:
Yli-intendentti Jutta Kuitunen (arkisto ja arkeologiset kokoelmat), jutta.kuitunen@nba.fi
Yli-intendentti Miikka Haimila (tiedonhallinta), miikka.haimila@nba.fi

Kulttuuriympäristön rekisteriportaali
Kuva 4
Museoviraston arkistoa. Kuva: Soile Tirilä

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto