Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Suomen kansallismuseo uudistaa toimintaansa

Suomen kansallismuseo uudistaa toimintaansa


Suomen kansallismuseossa on tänä vuonna tarkasteltu koko henkilökunnan voimin museon strategisia tavoitteita, päivitetty organisaation rakenteita ja tehtäviä sekä etsitty uusia, entistä tehokkaampia toimintatapoja. Uusi päivitetty organisaatio, jonka rakenne perustuu palvelukokonaisuuksiin ja palveluihin tulee voimaan 1.1.2014.

Kehittämistyössä on vahvistettu yhteisiä prosesseja, tarkasteltu toimintaa asiakkuuksien näkökulmasta, keskitetty toimintoja sekä suunnattu arjen työtä yhteisiin strategisiin tavoitteisiin.
Suomen kansallismuseon organisaatiokaavio
Suomen kansallismuseon uudessa organisaatiossa on kaksi osastoa Kokoelmat ja Museopalvelut. Kokoelmat huolehtii nimensä mukaisesti Suomen kansallismuseon kokoelmien hallintaan, kartuntaan, säilyttämiseen, konservointiin, tutkimukseen ja tiedontuottamiseen liittyvistä tehtävistä. Osaston yksiköt ovat Konservointi- ja kokoelmakeskus, Kulttuurihistorialliset kokoelmat ja asiantuntijapalvelut sekä Kulttuurien museon kokoelmat ja asiantuntijapalvelut.

Museopalvelut huolehtii näyttely-, ohjelma- ja opetustuotantoon sekä kävijäpalveluihin liittyvistä tehtävistä. Osaston yksiköt ovat Näyttelypalvelut, Museopedagogiikka- ja ohjelmapalvelut, Palvelumyynti ja -viestintä sekä Kohdepalvelut. Kohdepalvelut on jaettu neljään osaan: Kansallismuseo, Kartano- ja kotimuseot, Linnat ja Seurasaari.

Suomen merimuseo toimii omana yksikkönään Merikeskus Vellamossa Kotkassa. Tennispalatsista pois muuttaneen Kulttuurien museon näyttelytoiminta siirtyy Kansallismuseo-rakennukseen, mutta museon henkilökunta työskentelee elokuuhun 2014 asti väistötiloissa Antinkadulla. 

Lisätietoja antavat:
- ylijohtaja Helena Edgren, helena.edgren@nba.fi, puh. 040 128 6331
- kokoelmajohtaja Eija-Maija Kotilainen, eija-maija.kotilainen@nba.fi, puh. 040 128 6431
- museopalvelujohtaja Elina Anttila, elina.anttila@nba.fi, puh. 040 128 6131

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto