Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Suomen näkymätön kulttuuriympäristö nostetaan näkyväksi Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä

Suomen näkymätön kulttuuriympäristö nostetaan näkyväksi Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä


Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään tänä vuonna teemalla ”Näkymätön kulttuuriympäristö”. Kulttuuriympäristöpäivät on jokavuotinen koko Euroopan laajuinen tapahtuma, jolla edistetään kulttuuriperinnön tuntemusta ja arvostusta. Suomessa tapahtumat keskittyvät viikonloppuun 12.–14.9.2014, jolloin eri puolilla maata paikalliset toimijat järjestävät avointen ovien päiviä, opastettuja kierroksia ja muita tapahtumia.

Euroopassa kymmeniin tuhansiin tapahtumiin osallistuu arviolta 30 miljoonaa ihmistä. Suomessakin tapahtumiin osallistuu tuhansia ihmisiä. Tapahtumat saavat Euroopan laajuista huomiota.

Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoidaan Suomen Kotiseutuliitosta käsin. Työssä ovat mukana ympäristöministeriö, Museovirasto, Opetushallitus ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen Seura.

Lue lisää Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä:
www.rakennusperinto.fi/kulttuuriymparistopaivat
www.europeanheritagedays.com
Tampereen Kalevan talot
Arkiset lähiympäristöt ovat tärkeä osa kulttuuriympäristöä. Tampereen Kalevan talot edustavat tyypillistä 50-luvun arkkitehtuuria ja niitä on viime vuosina kunnostettu iloisin värein. Kuva: Pauli Reuhkala.


 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto