Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museoiden harkinnanvaraiset avustukset on jaettu

Museoiden harkinnanvaraiset avustukset on jaettu


Museovirasto on jakanut museoiden harkinnanvaraiset valtionavustukset vuonna 2014. Avustusta myönnettiin 131 museolle yhteensä 599 000 euroa. Avustuksen keskimääräinen summa oli 4455 euroa.
 
Harkinnanvaraisia valtionavustuksia myönnetään museoille, jotka ovat kunnan, yhdistyksen tai säätiön omistuksessa ja jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin. Harkinnanvaraisten avustusten tavoitteena on museoiden kokoelmien ja rakennusten säilyminen, kokoelmien hyvä hallinta sekä tiedon välittäminen museoiden kokoelmista ja paikallisesta perinteestä. Avustusta myönnetään myös paikallismuseotoiminnan kehittämiseen ja suunnitelmallisuuden edistämiseen.

Valtaosa vuonna 2014 myönnetyistä avustuksista käytetään museorakennusten kunnostus- ja korjaustoimiin, museoiden kokoelmien luettelointiin ja hoitoon sekä näyttelytoimintaan.

Lisätietoja avustusten käytöstä saa ko. museosta.

Luettelo avustuksen saajista

Lisätietoja avustusten jakamisesta antaa erikoisasiantuntija Janne Tielinen, puh. 040 128 6147, janne.tielinen@nba.fi.
Raivausta Lepaan puutarhaoppilaitoksen pihalla
Vuonna 2013 Museovirasto myönsi avustusta mm. Lepaan puutarhamuseon valokuvakokoelman skannaukseen ja sähköiseen luettelointiin. Luetteloitu kuva on opiston edustalla olevan pihan raivaustyöstä 1910-luvulla. Kuvassa vasemmalla on ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Väinö Kallio. Taustalla on Marjala ja uusi kasvihuone. Kuvaajasta ei ole tietoja.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto