Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Uuden kokoelmahallintajärjestelmän toimittaja on zetcom

Uuden kokoelmahallintajärjestelmän toimittaja on zetcom


Museo20153Dsininen3D nettiinMuseo 2015 -hankkeen kokoelmahallintajärjestelmän toimittajaksi on valittu 13.5.2014 sveitsiläinen zetcom ltd. Valitulla toimittajalla on runsaasti kokemusta museosektorista sekä kokoelmahallintajärjestelmistä. zetcomin kokoelmahallintajärjestelmä MuseumPlus on käytössä sadoissa museoissa pääosin Euroopassa, muun muassa Berlin State Museumsilla, Louvressa sekä Ruotsin Nationalmuseumissa. Yhteensä zetcomilla on yli 800 asiakasta 30 eri maassa. zetcomilla on myös erittäin vahva kokemus museoalan standardeista.

Kokoelmahallintajärjestelmän hankinta on keskeinen osa valtakunnallista Museo 2015 -hanketta, joka tuottaa työkaluja museokokoelmien sähköisen kokoelmahallinnan käyttöön ja kehittämiseen. Hankkeen tavoitteena on museoiden kokoelmien hallinta järkevällä, kestävällä ja taloudellisella tavalla sekä kokoelmien saatavuuden, näkyvyyden ja käytettävyyden edistäminen. Museo 2015 on Museoviraston yhteistyössä Kansallisgallerian ja Suomen museoliiton kanssa johtama hanke, joka toteutetaan vuosina 2011 - 2015, opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Kokoelmahallintajärjestelmän kilpailutus tehtiin neuvottelumenettelyllä. Neuvotteluihin osallistuivat Adlib Information System, KE Software, Profium Oy sekä zetcom ltd. Lopullisessa tarjousvertailussa zetcomin tarjous oli paras sekä kustannuksiltaan että laadultaan. Museo 2015 -hanke aloittaa pilottien ja järjestelmän käyttöönoton suunnittelun zetcomin ja mukana olevien pilottimuseoiden kanssa mahdollisimman pian. Pilottimuseoita ovat Arkkitehtuurimuseo, Tuusulan taidemuseo, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, Kansallisgalleria (arkistokokokoelmat) sekä Museoviraston kuvakokoelmat (Journalistinen kuva-arkisto). Lopullinen hankintasopimus zetcomin kanssa allekirjoitetaan kun hankintaprosessin valitusaika (14 päivää) on päättynyt.

zetcomin englanninkieliset verkkosivut
Museo 2015 –hanke

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Eero Ehanti
040 128 6139
eero.ehanti@nba.fi

Koordinaattori Toni Bärman
040 128 6149
toni.barman@nba.fi

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto