Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Uusi Fortforum-verkkosivusto on avattu

Uusi Fortforum-verkkosivusto on avattu


Suomen ja Venäjän linnoja ja linnoituksia esittelevä Fortforum-verkkosivusto palvelee matkailijoita ja historiasta kiinnostuneita. Sivustolla esitellään kattavasti molempien maiden linnoituskohteet ja kerrotaan niiden historiasta ja matkailupalveluista. Sivusto on julkaistu suomeksi, venäjäksi ja englanniksi.

Sivustolla on laaja tietopaketti kaikista yhdestätoista Linnasta linnaan -hankkeessa mukana olleesta linna- ja linnoituskohteesta. Tähän tietopakettiin kuuluvat kuva- ja videogalleria kohteesta ja sen yleisötapahtumista, lyhyt historiikki sekä aukiolo- ja yhteystiedot. Tämä lisäksi sivustolla esitellään parikymmentä muuta linnaa ja linnoitusta lyhyemmin. Suomalaisista kohteista mukana ovat mm. Olavinlinna, Lappeenrannan ja Haminan linnoitukset, Hämeen linna sekä Raaseporin linna ja Brahelinna.

Linnasta linnaan -hankkeen kohteiden sivuilla esitellään myös linnoitusten alueelta tehtyjä arkeologisia esinelöytöjä, jotka kertovat omaa tarinaansa siitä, miten linnoissa ja linnoituksissa aikoinaan elettiin. Esinelöytö-osio soveltuu erinomaisesti vaikkapa koululuokkien oppimateriaaliksi.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat itse lisätä linnojen ja linnoitusten sivuille omia kuviaan tai videoitaan. Lisäksi rekisteröityneillä käyttäjillä on mahdollisuus keskustella, kommentoida ja esittää kohteisiin liittyviä kysymyksiä Foorumit-palstoilla.

Fortforum-sivusto on tehty osana Linnasta linnaan -hanketta. Tänä keväänä päättyneen hankkeen hankepartnereita olivat Itä-Suomen yliopisto, Museovirasto / Suomen kansallismuseo, Lappeenrannan kaupunki, Leningradin alueen kulttuurikomitean museotoimi ja Pietarin kaupungin historiallinen museo ja se rahoitettiin Euroopan naapuruus- ja kumppanuusinstrumentista.

Lisätietoja:
projektisuunnittelija Satu Juoperi, Linnasta linnaan -hanke, puh. 040 128 6348, satu.juoperi@nba.fi

Fortforum-verkkosivusto
Fortforum etusivu

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto