Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museoviraston arkistoaineistoa on nyt entistä enemmän verkossa

Museoviraston arkistoaineistoa on nyt entistä enemmän verkossaVuoden kestänyt Museoviraston arkiston digitointiprojekti päättyy kesän lopulla. Siihen mennessä projektissa on digitoitu arkistoaineistoa yhteensä noin 38 000 yksikköä. Digitoitu aineisto sisältää esimerkiksi 100 hyllymetriä arkeologian tutkimusraportteja vuosilta 1885-2014 ja noin 43 hyllymetriä rakennetun kulttuuriympäristön kuntakohtaista aineistoa.

Museoviraston arkiston digitointiprojekti toteutettiin vuonna 2013 lisätalousarviossa myönnetyillä määrärahoilla. Digitoitavan aineiston valintaan on vaikuttanut aineiston käyttöasteen lisäksi esimerkiksi aineistojen kunto ja järjestyksen taso.  Arkeologit ovat olleet tähän mennessä suurin digitoidun aineiston käyttäjäryhmä. Nyt heidän ja muiden kiinnostuneiden nähtävillä on sähköisesti valtaosa Museoviraston arkiston arkeologian tutkimusraporteista noin 130 vuoden ajalta.

Digitoitu aineisto sisältää myös rakennetun kulttuuriympäristön raportteja kuten rakennusten inventointeja, restaurointiraportteja, matkakertomuksia ja rakennushistoriallisia selvityksiä. Nämä raportit ovat haettavissa paikkakunnittain.

Aineisto on nyt katseltavissa Kulttuuriympäristön rekisteriportaalin  (http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/portti/default.aspx)
Kulttuuriympäristön tutkimusraportit -tietokannassa.

Hallinnollisia asiakirjoja on digitoitu noin 20 000. Niiden joukossa on mm. rakennusten kulttuurihistoriallista arvoa ja korjausta koskevia sekä muinaisjäännöksiin kohdistuvia kaava-asioita koskevia lausuntoja.  Hallinnolliset asiakirjat ovat katseltavissa Museoviraston tiloissa sekä Museoverkon kautta Kulttuuriympäristön tulosalueen asianhallinta -rekisterissä. Museoverkko on Museoviraston ekstranet-palvelu kulttuuriperintöalan viranomaisten ja museoiden tiedonvaihtoon.

Lisätietoja:
Yli-intendentti Jutta Kuitunen, puh. 040 128 6081, jutta.kuitunen@nba.fi ja arkistonhoitaja Tiina Heikkinen, puh. 040 128 6083, tiina.heikkinen@nba.fi


Lehdistökuvia

Nämä kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön. Muu käyttö on kielletty. Klikkaa kuvaa, niin saat sen ladattavaksi.
Tutkimusraportti Isokyrön Levänluhdasta

Alfred Hackmanin tutkimusraportti Isokyrön Levänluhdasta vuonna 1894. Kuva: Museovirasto
Tutkimusraportti Isokyrön Levänluhdasta 

Alfred Hackmanin tutkimusraportti Isokyrön Levänluhdasta vuonna 1894. Kuva: Museovirasto
Raportti Kaukolasta kivikauden asuinpaikan tutkimu
A.M. Tallgrenin raportti Kaukolasta kivikauden asuinpaikan tutkimuksista vuonna 1907. Kuva: Museovirasto
Raportti Tyrvännön Piilosaaresta löytyneistä kivik
Aarne Äyräpää raportoi Tyrvännön Piilosaaresta löytyneistä kivikautisista hioinkivistä vuonna 1932. Kuva: Museovirasto


 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto