Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
 Elina Anttila Kansallismuseon ylijohtajaksi

Elina Anttila Kansallismuseon ylijohtajaksi


Filosofian tohtori, museopalvelujohtaja Elina Anttila on nimitetty Suomen kansallismuseon ylijohtajan virkaan 1.9.2014 lukien.

Elina Anttilalla on pitkä ja monipuolinen museoalan työkokemus. Suomen kansallismuseossa hän on toiminut useissa eri tehtävissä mm. tutkijana ja vs. ylijohtajana. Vuonna 2013 hän toimi Suomen kansallismuseossa hankejohtajana, jonka tehtävänä oli museon organisaation, rakenteiden ja toimintamallien uudistaminen. Lokakuusta 2013 alkaen Elina Anttila on toiminut Suomen kansallismuseon museopalvelujohtajana. Hän on työskennellyt myös Museoviraston Arkisto- ja tietopalvelut -osastolla kuva-kokoelmista vastaavana yli-intendenttinä sekä Museoalan kehittäminen ja tiedonhallinta -osaston osastonjohtajana.

Ylijohtaja valvoo ja kehittää Suomen kansallismuseon toimintaa. Suomen kansallismuseo on valtakunnallinen kulttuurihistoriallinen museo, joka tutkii, kartuttaa ja esittelee aineellista kulttuuriperintöä. Suomen historian ja kulttuurihistorian kansalliskokoelmassa on yli puoli miljoonaa esinettä. Kansallismuseo vastaa myös kahdeksan muun museon sekä Hämeen linnan ja Olavinlinnan toiminnasta. Museoviraston osana Kansallismuseo kehittää oman kokoelma- ja yleisötoiminnan rinnalla maan yleistä museotointa sekä tekee yhteistyötä kansallisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja välittämiseksi.

Suomen kansallismuseon ylijohtajan virka täytetään viiden vuoden määräajaksi.
Virkaan haki määräaikaan mennessä 14 henkilöä.

Lisätietoja: hallitusneuvos Merja Leinonen, puh. 02953 30191

(Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 6.8.2014)
Elina Anttila

Elina Anttila. Kuva: Lea Murto-Orava, Museovirasto

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto