Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Suomen kansallismuseon kokoelmien esineitä mukana vuoden 2015 IHME-teoksessa

Suomen kansallismuseon kokoelmien esineitä mukana vuoden 2015 IHME-teoksessa


IHME-nykytaidefestivaalin logoMaaliskuussa 2015 vietetään jälleen IHME-nykytaidefestivaalia. Vuoden 2015 IHME-teoksen ”Saa koskea” suunnittelee brittiläinen taiteilija Jeremy Deller. Teoksessa museoesineet jättävät vitriininsä ja matkaavat kaupunkilaisten käsiin julkisissa tiloissa. Yleisö pääsee näin kokemaan hetken yhteistä menneisyyttä arkisilla reiteillään. Teoksessa on mukana myös Suomen kansallismuseon kokoelmista valittuja esineitä, mm. kivikirves esihistoriallisista kokoelmista.

Esineisiin, jotka taiteilija on valinnut historiallisten museoiden kokoelmista, voi tutustua pääkaupunkiseudulla reilun viikon ajan maaliskuussa 2015. Esineisiin liittyvät tarinat, kokemukset ja keskustelut ovat olennainen osa IHME-teosta. Kansallismuseon lisäksi hankkeessa ovat mukana Helsingin kaupunginmuseo, Sotamuseo, Tullimuseo ja Tekniikan museo.

IHME-päivillä 27. – 29.3.2015 voi kokea myös huikean 24-Hour-Rockshown, kun Vanhalla ylioppilastalolla esitetään Jeremy Dellerin kuratoima sarja rockdokumentteja aina 1960-luvulta nykypäivään saakka.

Jeremy Deller (s. 1966) on yksi Britannian tunnetuimpia nykytaiteilijoita. Hänen tuotantonsa käsittää julkisen tilan performansseja, näyttelyitä ja elokuvia. Uransa alusta asti hän on toteuttanut teoksiaan julkisessa tilassa. Dellerille on myönnetty merkittävä Turner-palkinto vuonna 2004 ja hän edusti Britanniaa Venetsian biennaalissa vuonna 2013.

“Huippuesineet Helsingin museoista tulevat luoksesi ja valloittavat arkiset kulmasi. Valmistaudu kokemaan hienoimmat tarinat Maan päällä!”
– Jeremy Deller –

Vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja teokseen liittyviä taidekasvatushankkeita, tuottaa taidesäätiö Pro Arte. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille.

Jeremy Deller tekee IHME-teoksen 2015

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto