Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Olavinlinnassa kuvataan linnan historiasta kertovaa esittelyfilmiä

Olavinlinnassa kuvataan linnan historiasta kertovaa esittelyfilmiä


Olavinlinnassa toteutetaan tämän vuoden aikana ”Saavutettava näyttely- ja lasten työpaja” -hanke. Osa saavutettavaa näyttelyä on linnan sisä- ja ulkotiloja esittelevä filmi, jonka kuvaukset järjestetään linnassa 18.–21.10. Saavutettavan näyttelyn tavoitteena on mahdollistaa linnaan tutustuminen myös esimerkiksi liikuntarajoitteisille.

Esittelyfilmi herättää linnan mielenkiintoisen historian henkiin kuvakerronnallisessa muodossa. Linnan tiloja esitellään kolmena historiallisena aikakautena kuhunkin ajankohtaan liittyvine henkilöhahmoineen, tehtävineen ja askareineen. Filmi vie katsojan keskiajan ja uuden ajan kynnykselle vuoteen 1517, Ruotsin suurvaltakaudelle vuoteen 1649 ja Suomen sodan ajalle, jolloin linna toimi venäläisenä varuskuntana. Tuotannosta vastaa tamperelainen elokuva- ja mainostuotantoyhtiö Obscure Entertainment.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tutustumaan elokuvan kuvauksiin ja kuulemaan lisää ”Saavutettava näyttely ja lasten työpaja” -hankkeesta kuvauspäivien aikana. Toivomme kuitenkin, että ilmoitatte etukäteen tulostanne, jotta osaamme varautua olemaan paikalla kertomassa teille hankkeesta kuvausten lomassa.

Lisätietoja hankkeesta ja ilmoittautumiset tutustumiskierrokselle esittelyfilmin kuvauksiin:
Olavinlinnan intendentti Jouni Marjamäki, puh. 040 128 6344, jouni.marjamaki@nba.fi

Olavinlinna 350
Kuva: Museovirasto.
Logot

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto