Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Journalistisen kuva-arkiston historialliset lehtikuvat osaksi Kuvakokoelmat.fi-palvelua

Journalistisen kuva-arkiston historialliset lehtikuvat osaksi Kuvakokoelmat.fi-palvelua


Osana Museoviraston Kuvakokoelmia toimiva Journalistinen kuva-arkisto tallentaa ja julkaisee lehtikuvaajien, lehtien ja kuvatoimistojen kuva-aineistoa. Nyt Journalistisen kuva-arkiston aineistoon voi tutustua myös verkossa Kuvakokoelmat.fi-palvelussa. Uuden sähköisen palvelun lanseeraustilaisuutta vietetään keskiviikkona 26.11. Helsingin Kulttuuritalolla sekä Museoviraston Sturenkadun asiakaspalvelutiloissa.


Kuvakokoelmat banneri
Journalistisen kuva-arkiston aineistoon pääsee tutustumaan verkossa osoitteessa Joka.kuvakokoelmat.fi. Se liittyy osaksi Museoviraston Kuvakokoelmat.fi-palvelua, jossa voi selata ja ostaa myös viraston kokoelmissa olevia kulttuurihistoriallisia valokuvia ja muuta kuva-aineistoa. Lanseerauksen yhteydessä koko Kuvakokoelmat.fi-palvelun visuaalinen ilme on uudistettu. Tällä pyritään entistä helppokäyttöisemmän ja asiakaslähtöisemmän palvelun tuottamiseen.

Uuden sähköisen palvelun avajaisia vietetään keskiviikkona 26.11. kutsuseminaarin merkeissä Kulttuuritalolla (Sturenkatu 4) klo 9.30–12. Seminaarissa puhuu mm. akateemikko, valokuvaaja Caj Bremer, joka kertoo lehtikuvauksesta ja kuvajournalismin vaiheista elämäntyönsä kautta. Journalistisen kuva-arkiston perustamisesta ja lehtikuvien tallentamisen yhteistyönäkymistä kertovat kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja johtaja Elina Heikka Suomen valokuvataiteen museosta. Lisäksi kuullaan kokoelmien lahjoittajien puheenvuoroja.

Juhlapäivä näkyy myös Museoviraston omissa tiloissa. Viraston Arkisto- ja tietopalveluissa (Sturenkatu 2a) vietetään 26.11. klo 12–18 avoimien ovien päivää, johon kaikki kansalaiset ovat tervetulleita. Tällöin viraston kuvakokoelmat, kirjasto, arkisto ja arkeologiset kokoelmat esittelevät aineistojaan ja toimintaansa. Ohjelmassa on myös musiikkia ja näyttelyopastuksia Pulkkinen campittaa -valokuvanäyttelyyn.

Lisätietoja:
intendentti Inkamaija Iitiä, inkamaija.iitia@nba.fi, puh. 044 277 7552
Avoimien ovien päivän tarkempi ohjelma
 

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto