Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Urajärven kartanon kesään kuuluu teatteria, musiikkia ja tapahtumia

Urajärven kartanon kesään kuuluu teatteria, musiikkia ja tapahtumia


Asikkalassa sijaitseva Urajärven kartano avautui jälleen yleisölle kesäkuun alussa. Opastettujen kierrosten lisäksi kartanolla järjestetään kesän aikana monipuolista ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä, luentoja ja tapahtumia. Lisäksi Urajärven kartanoteatteri esittää kartanon pihapiirissä näytelmää ”Valkea kuin uni”.

Urajärven kartanolla panostetaan tänä kesänä erityisesti monipuoliseen ohjelmatarjontaan. Aiemmilta kesiltä tutut ja suositut Tapaa tutkija -opastukset jatkuvat kesä-heinäkuussa, jolloin Kansallismuseon asiantuntijat kertovat mm. kartanon puutarhasta sekä kartanon omistajien, Lillyn ja Hugon, musiikkimatkasta Helsinkiin 1914.

Kesän kohokohta on Urajärven kartanoteatterin kantaesitys ”Valkea kuin uni” heinäkuun alussa. Näytelmä kertoo kartanon nuoren emännän Sofian tarinan ja on ensimmäinen osa kolmen näytelmän trilogiasta. Jatkoa näytelmälle on luvassa kesällä 2016 ja 2017. Näytelmän on dramatisoinut Leea Keto Elisabet Ahon romaanin pohjalta ja esityksen ohjaa Timo Taulo.

Kartanolla järjestetään myös Salattu kartano -opastuksia, joilla pääsee tutustumaan niihin kartanon osiin, joihin tavalliset opastetut kierrokset eivät vie. Myös musiikkia on tarjolla: kesäkuun lopulla järjestettävässä Väenjuhlassa esiintyy Rosenfink-kansanmusiikkiyhtye ja elokuun ensimmäisenä päivänä Herraväen juhlassa sopraano Taina Piira esittää mm. Jean Sibeliuksen lauluja.

Urajärven kartano on yksi Suomen vanhimmista kartanomuseoista, jonka empiretyylinen päärakennus on säilytetty kartanon viimeisten yksityisten omistajien, Lilly ja Hugo von Heidemanin, aikaisessa 1900-luvun alun asussa. Pää- ja sivurakennusten lisäksi kartanoon kuuluu puistoalue näköalapaikkoineen, tekosaarineen ja raunioportteineen. Museon pihapiirissä toimii myös kahvila Hugo&Lilly.

Lisätietoja
Urajärven kartanosta:
intendentti Marja Pelanne, Kansallismuseo, puh. 040 128 6343, marja.pelanne@nba.fi
Urajärven kartanoteatterista: ohjaaja Timo Taulo, puh. 040 7010 633, taulo@phnet.fi
Urajärven kartanon verkkosivut

Urajärven kartano, Kartanontie, 17150 URAJÄRVI
puh. 0295 33 6981, urajarvi@kansallismuseo.fi
Avoinna 3.6.–30.8. ke–su klo 11–17
Päärakennus hopeanharmaana
Urajärven kartano sai viime kesänä uuden hopeanharmaan maalipinnan. Kuva: Juha Toivio.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto