Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Art goes Kapakka -festivaaleilla keskustellaan elävästä perinnöstä

Art goes Kapakka -festivaaleilla keskustellaan elävästä perinnöstä


Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalilla keskustellaan elävästä, aineettomasta kulttuuriperinnöstä, jota Suomi on Unescon sopimuksella sitoutunut suojelemaan. Sopimuksessa keskeistä on yhteisöjen osallistaminen ja moninaisten näkökulmien huomioiminen. Yksi askel tähän suuntaan ovat Art goes Kapakan ja Museoviraston järjestämät tilaisuudet, joissa keskustellaan siitä mikä on suomalaista, elävää ja edelleen aktiivista kulttuuriperintöä.   

Suomi allekirjoitti vuonna 2013 Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelusta. Sopimuksen tarkoituksena on edistää elävän perinnön tunnistamista ja vaalimista. Sopimukseen kuuluu myös aineettoman kulttuuriperinnön kansallisen luettelon laatiminen. Luetteloa Suomen moninaisista elävistä perinteistä ryhdytään kokoamaan syksyllä Museoviraston johdolla avoimena wikipohjaisena luettelona, jossa yhteisöt voivat esitellä omaa aineetonta kulttuuriperintöään. Myöhemmin laadittavaan kansalliseen aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon valittavista kohteista päättää opetus- ja kulttuuriministeriö yhteisöjen laatimien ehdotusten pohjalta.

Elävä perintö -keskustelut Art goes Kapakka-kaupunkifestivaalilla:


Maanantai 17.8. Klo 17.00, Ravintola Siltanen (Hämeentie 13, Helsinki)
PERINTÖÄ ODOTELLESSA: ELÄVÄ KULTTUURIPERINTÖ
Illan moderaattorina toimii näyttelijä, tv- ja radiotoimittaja Olga Temonen. Keskustelussa mukana ovat Marianne Heikkilä (toiminnanjohtaja, päätoimittaja, Marttaliitto), Vesa-Pekka Herva (kulttuuriperinnön tutkija ja arkeologian professori, Oulun yliopisto), Minna Pyykkö (luontotoimittaja) sekä Markku Veijalainen (toimittaja).

Tiistai 18.8. Klo 17.00, Ravintola Siltanen (Hämeentie 13, Helsinki)
PERINTÖÄ ODOTELLESSA: MUSIIKKI- JA TAPAHTUMAKULTTUURI
Illan moderaattorina toimii toimittaja Anna Cadia. Keskustelussa ovat mukana mm. Kai Amberla (toiminnanjohtaja, Finland Festivals), Anna-Kaisa Liedes (Lehtori, Kansanmusiikin aineryhmä, Taideyliopisto), Juhani Merimaa (Tavastia ja Ruisrock -festivaali).

Lisätiedot:
www.aineetonkulttuuriperinto.fi
Aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori Leena Marsio, Museovirasto, puh. 0295 33  6017, leena.marsio@museovirasto.fi
www.artgoeskapakka.fi


Kuorot tuomiokirkon rappusilla

Kuoroharrastus on erittäin elävää suomalaista kulttuuriperintöä. Kuorojen kierros on jo vuosia ollut osa Art goes Kapakka -festivaalia. Kuva: Ville Malja, Art goes Kapakka

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto