Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Museoviraston arkisto-, kirjasto- ja kuvapalvelujen aukiolo- ja toimitusajat muuttuvat maaliskuun alusta lukien

Museoviraston arkisto-, kirjasto- ja kuvapalvelujen aukiolo- ja toimitusajat muuttuvat maaliskuun alusta lukien


Museoviraston Arkisto- ja tietopalvelut -osaston palvelut on organisoitu uudelleen henkilökunnan vähentymisen vuoksi. Arkisto- ja kuvapalvelujen aukioloajat ja toimitusajat muuttuvat. Kirjastosta tulee omatoimikirjasto. Uudet aukioloajat 1.3.2016 lähtien ovat tiistaista torstaihin klo 10-16. Kirjaston itsepalveluaika on tiistaista perjantaihin klo 9-16.

Museovirastossa jouduttiin syksyllä 2015 käymään yt-neuvottelut viraston budjetin 2 miljoonan euron suuruisen alijäämän kattamiseksi. Neuvottelujen seurauksena toimintoja joudutaan supistamaan ja 29 työntekijää on jouduttu irtisanomaan. Kaikkiaan lakkautetaan 45 vakituista tehtävää.

Arkisto- ja tietopalvelut -osastolta henkilökuntaa väheni niin kirjastosta, arkistosta kuin kuvakokoelmistakin, ja osaston palvelut on jouduttu organisoimaan uudelleen. Kirjaston ja arkiston erillisistä palvelupisteistä siirrytään yhteiseen asiakaspalvelupisteeseen, jossa päivystetään aukioloaikoina. Asiakaspalvelu keskitetään kuvakokoelmien ja arkiston yhteiseen asiakastilaan.

Kirjastosta tehdään omatoimikirjasto, jonka käyttö perustuu ensisijassa itsepalveluun. Kirjasto- ja tietopalvelua varten voi varata myös henkilökohtaisen palveluajan.

Arkisto- ja tietopalvelu -osaston yhteisiä aukioloaikoja vähennetään neljästä päivästä kolmeen päivään viikossa. Kirjaston itsepalveluaukioloajat ovat kuitenkin jonkin verran entisiä aukioloaikoja laajemmat. Kuten ennenkin tutkittavaksi haluttavat aineistot on tilattava etukäteen. Kirjaston avokokoelmat ja sähköiset aineistot ovat välittömästi käytettävissä.

Henkilökunnan väheneminen vaikuttaa myös toimitusaikoihin. Aineistojen ja kuvatilausten toimitusajat sekä kirjaston vastaukset tietopalvelupyyntöihin pitenevät maksimissaan kahteen viikkoon. Kirjaston Helka-tietokannan kautta tilattujen varastonoutojen toimitusaika on noin vuorokausi. Aineistojen digitoinnissa ovat etusijalla asiakkaiden eniten tarvitsemat aineistot, jotta kuva- ja arkistopalveluita saadaan entistä enemmän myös ohjatuksi verkkoon. 

Museoviraston kirjasto-, arkisto- ja kuva-aineistot sekä esinekokoelmat ja niihin liittyvät tietojärjestelmät ja tietopalvelut muodostavat museoalan keskeisen tutkimusinfrastruktuurin, jota pyritään jatkossakin kehittämään asiakkaiden tarpeet ja palaute huomioon ottaen.

Museoviraston Arkisto- ja tietopalvelut -osaston asiakaspalvelun aukioloajat 1.3.2016 lähtien
Tiistaista torstaihin klo 10-16.
Maanantaisin ja perjantaisin suljettu. Heinäkuun suljettu.

Kirjaston itsepalveluaukioloaika 1.3.2016 lähtien
Tiistaista perjantaihin klo 9-16.
Maanantaisin ja heinäkuun suljettu.
Huomaattehan, että perjantaisin ja klo 9-10 asiakaspalvelussa ei ole päivystäjää.
Kirjaston palautusluukku löytyy Sturenkatu 2a:n portaikon alta katutasosta.

Huomatkaa myös, että kirjastossa ei ole enää julkaisujen myyntipistettä. Museoviraston julkaisuja voi ostaa Kansallismuseon museokaupasta tai tilaamalla postiennakolla kirjatilaus@kansallismuseo.fi 

Lisätietoja antavat:
Intendentti Jaana Onatsu, jaana.onatsu@museovirasto.fi, osastonjohtaja Vesa Hongisto,  vesa.hongisto@museovirasto.fi ja kirjastonjohtaja Tuija Siimes, tuija.siimes@museovirasto.fi

Lisää tietoa Museoviraston Arkisto- ja tietopalvelut -osaston asiakaspalvelusta
Kuva 1
Museoviraston arkisto-, kirjasto- ja kuvapalvelut sijaitsevat Helsingissä osoitteessa Sturenkatu 2a. Kuva: Soile Tirilä, Museovirasto

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto