Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Suomen arkeologisten kenttätöiden laatuohjeet on päivitetty

Suomen arkeologisten kenttätöiden laatuohjeet on päivitetty


Museovirasto on 1.4.2016 julkaissut Suomen arkeologisten kenttätöiden laatuohjeista uuden, päivitetyn version. Ohjeet otettiin käyttöön vuonna 2013 ja ne on päivitetty aikaisemmin vuonna 2014. Nyt tehdyssä päivityksessä on otettu huomioon laatuohjeen seurantaryhmän jäsenten kommentit ja käyttäjiltä saatu palaute.

Useita laatuohjeiden kohtia on päivitetty, mutta kenttätyötä koskeviin menettelytapoihin ei ole tässä yhteydessä tehty muutoksia. Tarkistuksessa on korjattu tekstissä havaittuja virheitä tai puutteita ja täsmennetty tai täydennetty ohjeessa käytettyjä käsitteitä ja määritelmiä.

Ohjeiden tarkoituksena on yhdenmukaistaa arkeologisten kenttätutkimusten käytäntöjä. Ohjeistus helpottaa kenttätöiden ja niiden tulosten vertailua ja laadun arviointia. Laatuohjeissa määritellään myös arkeologian alan toimijoiden keskinäisiä rooleja, tehtäviä ja vastuita.

Laatuohjeiden ruotsinkielisen version päivitys julkaistaan toukokuussa. 

Laatuohje Museoviraston verkkosivuilla

Lisätietoja:
Erikoistutkija Sirkka-Liisa Seppälä, puh. 0295 33 6245, sirkka-liisa.seppala@museovirasto.fi 
Ohjetta koskevia kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää myös osoitteeseen laatuarkeologia@museovirasto.fi
Espoonjoki
Museoviraston arkeologit kaivavat vuonna 2015 esiin Espoonjoen penkan sortumasta paljastunutta keskiaikaista kalastuspatoa. Kuva: Riikka Tevali, Museovirasto.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto