Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Mitä on kulttuuriympäristö ja miksi se on tärkeää? Tutki ja osallistu uudessa palvelussa kulttuuriymparistomme.fi ja #kulttuuriympäristömme

Mitä on kulttuuriympäristö ja miksi se on tärkeää? Tutki ja osallistu uudessa palvelussa kulttuuriymparistomme.fi ja #kulttuuriympäristömme


Ympäristöministeriö, Museovirasto ja opetus- ja kulttuuriministeriö tiedottavat

Uusi verkkopalvelu Kulttuuriymparistomme.fi auttaa tutkimaan ja tutustumaan, oppimaan ja innostamaan sekä hoitamaan ja suojelemaan kulttuuriympäristöä. Sivuston avautumista juhlistetaan kaikille avoimella #kulttuuriympäristömme-valokuvakilpailulla.

Kulttuuriymparistomme.fi esittelee koko kulttuuriympäristön laajan kirjon perinnemaisemista urbaaniin miljööseen. Uutiset ja tapahtumat kertovat mitä kulttuuriympäristöön liittyvää tapahtuu juuri nyt, pidemmät jutut ja asiantuntijoiden kirjoittamat artikkelit antavat mahdollisuuden syventää tietoja kulttuuriympäristön eri teemoista ja näkökulmista.

Palvelun uutiskirje on tilattavissa sivuston kautta ja se ilmestyy kerran kuukaudessa. Sivusto on julkaistu myös ruotsiksi osoitteella www.varkulturmiljo.fi.

Palvelun tuottavat ympäristöministeriö ja Museovirasto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja kulttuuriympäristöalan toimijoiden kanssa. Kulttuuriymparistomme.fi:n taustalla on Rakennusperinto.fi-palvelu, joka on vuodesta 2006 lähtien tarjonnut erityisesti rakennuksiin ja rakennusperintöön liittyvää tietoa. Sivustouudistuksen yhteydessä sen sisältö on laajennettu kattamaan kulttuuriympäristön eri osa-alueet.

Ikuista, jaa ja osallistu Instagramissa: #kulttuuriympäristömme-valokuvakilpailu


Uuden sivuston avautumista juhlistetaan kaikille avoimella valokuvakilpailulla. Tarkoituksena on, että osallistujat ottavat valokuvan heille itselleen tärkeästä kulttuuriympäristöstä ja jakavat sen Instagramissa. Kuvassa tulee käyttää aihetunnistetta #kulttuuriympäristömme ja linkata tiliin @kulttuuriymparistomme. Lisäksi kuvan ohessa tulee kertoa lyhyesti miksi kuvan kohde puhuttelee.

Valokuvakilpailu on käynnissä syyskuuhun 2016 saakka, ja joka kuukausi kaikkien osallistujien kesken arvotaan upeita palkintoja, kuten Museokortteja, Suomen luontokeskus Haltian vuosikortteja, Retkipaikka-kirjoja, Ympäristö-lehden vuosikertoja ja Suomalainen maisema -kirjasarjan julkaisuja. Kilpailuun osallistuvia kuvia jaetaan palvelun Instagram-tilillä @kulttuuriymparistomme.

Tarkemmat tiedot kilpailusta ja sen säännöt löytyvät sivulta www.kulttuuriymparistomme.fi/valokuvakilpailu

  • Tutustu palveluun: www.kulttuuriymparistomme.fi
  • @kulttuuriymparistomme-tili Instagramissa
  • #kulttuuriympäristömme-valokuvakilpailun säännöt
  • Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

Lisätietoja


Kulttuuriymparistomme.fi-palvelusta
Toimittaja Jonina Vaahtolammi, etunimi.sukunimi@kotiseutuliitto.fi, puh. 09 612 63229
Päätoimittaja Lea Murto-Orava, etunimi.sukunimi@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6041

#kulttuuriympäristömme-valokuvakilpailusta
Viestintäasiantuntija Liisa Kemppainen, ympäristöministeriö, p. 0295 250 129, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Suunnittelija Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö, p. 0295 250 095, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Kulttuuriymparisto tunnus FI

Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun ilmeen on suunnitellut visuaalinen suunnittelija Niina Silvasti.


 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto