Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppu on jo ovella

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppu on jo ovella


Euroopan kulttuuriympäristöpäivätMiltä kuulostaa esimerkiksi Vanhan Vääksyn Avoimet Ovet ja Pihat Asikkalassa, Jokioisten Museorautatien syysajo ja lasten maatalousnäyttely Mansikki, retki Inarissa Sallivaaran historialliselle poroerotusaidalle, Pohjoisseudun seurantalon avoimet ovet Punkalaitumella, Seitsemän peuran polku -retki Jurvalan kartanon metsämaisemaan Somerolla, kyläkävely Huittulan kylän kulttuuriympäristössä Valkeakoskella, tutustuminen Helsinki-Malmin lentoasemaan tai Tykinkuulia ja Toppeliusta! Raahe-seura ry:n kotiseuturetki Siikajoelle? Nämä kaikki ja kymmenet muut ovat Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään tänä vuonna teemalla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt. Teema tuo esille erilaisia ryhmiä ja heille tärkeitä paikkoja. Teemalla kannustetaan kaikenlaisia yhteisöjä urheiluseuroista lukupiireihin ja luontokerhoista taloyhtiöihin huomioimaan, hoitamaan ja käyttämään kulttuuriympäristöään ja kertomaan omista paikoistaan muille.

Kulttuuriympäristöpäivät tarjoavat lukuisia ja monenlaisia tapahtumia eri puolilla Suomea. Katso päivien tapahtumakalenterista mitä kaikkea kivaa on tarjolla ja tule mukaan tapahtumiin.
Tapahtumakalenteri

Kulttuuriympäristöpäivät on jokavuotinen Euroopan laajuinen tapahtuma, joka kokoaa ihmiset yhteen juhlimaan omaa kulttuuriympäristöään ja -perintöään. Suomessa kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun 9.-11.9.2016.

Euroopassa kymmeniin tuhansiin tapahtumiin osallistuu jopa 30 miljoonaa ihmistä. Suomessakin tapahtumiin osallistuu tuhansia ihmisiä. Tapahtumat saavat Euroopan laajuista huomiota.

Suomessa ympäristöministeriön hallinnoimia Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä koordinoidaan Suomen Kotiseutuliitosta. Työssä ovat mukana Museovirasto, Opetushallitus ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien verkkosivut

Sosiaalisessa mediassa #kulttuuriympäristöpäivät

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto