Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Tilastotietoa suomalaisesta paikallismuseotoiminnasta nyt verkossa

Tilastotietoa suomalaisesta paikallismuseotoiminnasta nyt verkossa


Museovirasto toteuttaa viiden vuoden välein tilastokyselyn paikallismuseoille. Vuotta 2015 koskeneen kyselyn pohjalta on nyt julkaistu raportti Paikallismuseotoiminta Suomessa 2015, johon on koottu paikallismuseokyselyn tulokset ja lisäksi yhteistyössä Kotiseutuliiton kanssa toteutettuja esimerkkitapauksia suomalaisesta paikallismuseotoiminnasta. Teemoina on vapaaehtoistyö, paikallismuseoiden tapahtumat, alueellisen yhteistyön hyödyt sekä museon omien vahvuuksien löytäminen.

Raportin lisäksi vuosien varrella toteutettujen kyselyiden pohjalta on julkaistu koostetaulukoita vuosilta 2000, 2005, 2010 ja 2015 avoimella käyttöoikeudella. Taulukoihin voi tutustua ja niitä voi ladata omaan käyttöön Museotilaston verkkopalvelussa.

Museoviraston tehtävänä on kerätä ja välittää tietoa suomalaisesta museokentästä. Suomessa on 154 ammatillista museota ja arviolta lähes 1000 sivutoimisesti ja vapaaehtoisvoimin ylläpidettyä paikallismuseota. Paikallismuseot ovat usein yhdistysten, kuntien, säätiöiden, yritysten tai yksityishenkilöiden omistamia ja ylläpitämiä paikallista historiaa esitteleviä kotiseutumuseoita, henkilöhistoriallisia museoita, taidemuseoita sekä erilaisia erikoismuseoita.

Paikallismuseotoiminta Suomessa 2015 -raportti: https://www.museotilasto.fi/tiedostot/museovirasto/files/Paikallismuseotoiminta%20Suomessa%202015.pdf
Paikallismuseokyselyiden koostetaulukot: https://www.museotilasto.fi/stattables
Paikallismuseotoiminta Suomessa 2015

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto